KRISTIANSAND: – Det var i ferd med å bli en lekkasje i formene som støper Isabella-isen på grunn av spenning i stålet, så vi ble nødt til å ta formene bort, sier administrerende direktør ved Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen.

Derfor har en av fabrikkens mest populære ispinner nå endret fasong på midlertidig basis.

– Vi var helt nødt til å bestille nye former, men vi kan ikke slutte å produsere isen av den grunn, sier iskremsjefen.

Løsningen ble å ta i bruk en av de andre formene fabrikken bruker når de støper ispinner på samme størrelse.

De neste månedene vil derfor Isabella-isen i tipakningene ha formen til en av fabrikkens andre klassikere - nemlig fruktisen Friskis.

– Smaken vil være akkurat den samme; isen, sjokoladen og pinnen vil være helt som før, betrygger en humrende Hennig-Olsen.

Administrerende direktør, Paal Hennig-Olsen, avbildet i produksjonslokalene til iskremfabrikken i Kristiansand. Over ham henger flere is av typen «Friskis». I tiden fremover vil også vaniljeisen «Isabella» ha lignende form grunnet utskifting av en av fabrikkens is-støpere. Foto: Vegge, Tormod Flem

Selger 14 millioner i året

Paal Hennig-Olsen sier at bedriften selger cirka 1,4 millioner tipakninger med Isabella-is i året. Det vil si 14 millioner ispinner til sammen.

– Produktet er veldig populært hos småbarnsfamilier og besteforeldre, sier han.

Isabella-isen vil nå ha Friskis-formen fram til rundt oktober - det betyr at den vil komme med karakteristiske riller på flatene i sjokoladen.

Den nye formen produseres for øyeblikket i Italia.

Isabella er Hennig-Olsens eldste ispinne-merke. Tidligere kom den både i løssalg og i flerpakninger - nå er det kun i sistnevnte det er mulig å få tak i isen.