MANDAL: — Vi er blitt pålagt å bruke ressurser på denne siden som vi ikke har. Derfor må vi legge den ned, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

For 2-3 år etablerte politibetjent Arvid Adrianssens på idealistbasis siden for politiet i Mandal. I sin kontakt med publikum har den vært en suksess fra første stund.

— Vi har via den siden fått opplysninger som har bidratt til å oppklare saker, forteller Gabrielsen.

Blant annet har politiet lagt ut oppfordringer og advarsler til folk på siden. Det siste eksempelet er for et par uker siden der folk ble bedt om å sjekke sine hytter etter at noen rumenere ble fengslet for grove tyveri, blant annet fra mandalshytter.

Skuffet

Nå er det imidlertid slutt på siden. Ansvarlig Arvid Adrianssens ønsker ikke å uttale seg, men på nettsiden legger han ikke skjul på sin skuffelse:

"Jeg synes det er synd. Med en litt mer offensiv innstilling og åpenhet for nye tenke- og handlingsmåter mener jeg dette kunne blitt drevet mye lenger", skriver han.

Bakgrunnen for at siden må legges ned er at politiledelsen har stilt sterkere krav for å hindre at det legges inn upassende kommentarer fra publikum. Dessuten har det kommet krav om rapportering av bruken av siden og dessuten satt begrensinger for hva som politiet kan skrive her.

— Dette krever totalt sett for mye ressurser til jeg vil bruke på dette. Det er synd, men jeg vil heller bruke denne ressursen i annen forebyggende politiarbeid, sier Gabrielsen.

Nyttig

Han sier at Facebook har vært en svært nyttig fora for å komme i toveis kontakt med publikum på en enkel og effektiv måte.

— At siden legges ned betyr jo ikke vi ikke fortsatt har kontakt med publikum. Det skjer blant annet gjennom prosjektet "Samordnende lokale kriminalitetsforebyggende tiltak" der vi har samarbeid med barnevern, familiesenter, helsestasjon og skole, påpeker Gabrielsen.

Etter at nyheten ble lagt ut på Facebook-siden i onsdag formiddag manglet det ikke på negative reaksjoner på nedleggelsen.

— Det er synd dere i politiet blir fratatt muligheten til å tenke nytt og kreativt, skrev for eksempel Henrik Sørensen.

Grep inn

Tidligere har politimester Kirsten Lindeberg grepet inn overfor Facebook-siden til polititillitsvalgt Frode Stenersen i Risør. Hun opplevde siden som offentlig for Risør-politiet, og reagerte på utsagn fra Stenersen på siden om bruken av politiressursene i området.

Ingen i den sentrale politiledelsen i agderpolitiet var å treffe onsdag.