STAKK AV: 15-åringen rakk å kjøre en mil fra Hove leirsenter på Tromøy før hun ble stoppet av politiet. Patruljen fulgte etter jenta mens hun kjørte langs Kystveien (til venstre), gjennom rundkjøringen og i retning Skytebanen (veien til høyre i bildet). Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Jenta, som skal være tilknyttet en barnevernsinstitusjon, var torsdag formiddag på Hove i forbindelse med et undervisningsopplegg for ungdom som er tatt ut av vanlig undervisning.

— En av våre medarbeidere var innom et hus i et lite ærend. Han gikk fra bilen med nøkkelen i og jenta hoppet inn i bilen og stakk av gårde, sier daglig leder ved Hove drifts- og utviklingsselskap, Terje Stalleland.

Ifølge Stalleland skjedde det hele veldig raskt.

— Vi skjønte at det var jenta som stakk av med bilen og fikk varslet politiet med en gang. Det gikk vel 15 minutter før hun ble stoppet i Barbu, etter å ha kjørt rundt ei mil, sier Stalleland.

Løp fra politiet

Ifølge NRK, som først meldte om saken, ble jenta raskt oppdaget av politiet. Patruljen fulgte etter henne en god stund, før hun ble stoppet ved Arendal videregående skole på Mølleheia.

— Det gikk pent og pyntelig for seg opp til skolen. Etter en kort løpetur ble hun innhentet av patruljen og pågrepet, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

15-åringen ble tatt med til stasjonen i Arendal og deretter løslatt.

— Hun blir anmeldt for biltyveri og vil få en eller annen form for reaksjon, sier Klausen.

- Var noen fæle minutter

Terje Stalleland ved Hove leirsenter er lettet over at kjøreturen endte godt.

— Det var noen fæle minutter for alle her ute. For vedkommende som forlot bilen var det en forferdelig opplevelse, sier Stalleland.

Han forteller at leirsenteret nå kommer til å skjerpe rutinene.

— Dette er et område som er mye brukt av mange mennesker. Det er ikke ofte det skjer slike ting, men rutinene må skjerpes inn. I fremtiden må vi være forsiktige med at det ikke er fristelser for folk som benytter seg av slike fristelser, sier Stalleland.