SMAKEBIT: Ruth Schneider fikk prøvesmake på fisken til Lene Fjeldskår. Foto: Jarle R. Martinsen
KYSTENS DAG: Det var ikke akkurat overfylt på kaia ved fyret under Kystens Dag, men de som var der fikk en spennende matopplevelse. Foto: Jarle R. Martinsen
FYRBRØD: Siri Mathisen hadde laget fyrbrød med saltvann! Det smakte forbausende godt med den rette saltsmaken. Foto: Jarle R. Martinsen
GRILLET: Lene Fjeldskår grillet fisk med tare rundt. Det ga en perfekt tilsetning til maten uten bruk av verken salt eller pepper. Foto: Jarle R. Martinsen

LINDESNES: — Jeg har prøvd å steke tare, men det er ikke lett. Så jeg er her for å lære mer, kunne Christiane Bradvoll fortelle.

Hun sto og bivånet forsker fra Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning Arne Duinker som stekte fingertare i en wok. Det ble etter hvert helt sprøtt og smakte som skikkelig god chips!

Kystens Dag ble markert langs hele norskekysten søndag. Og på Lindesnes Fyr var arrangementet lagt til brygga nedfor fyret.

Her ble det viste hvordan man lett kan bruke noe så uvant for oss nordmenn som tare. For eksempel er det ypperlig å steke fisk på grillen med tare rundt seg. Det gir alle de smakene som mange ønsker seg til fisk. Det var det Lene Fjeldskår som sto for.

Se billedserien øverst!