HJØRRING: Det avgjorde dansk rett mandag kveld, melder Nordjyske.dk.

Byretten begrunnet fengslingen med fare for at de vil unndra seg straffeforsfølgelse ved å flykte fra landet. Politiet mener også mennene kan ødelegge bevis som kan skade etterforskningen. Retten sa seg enig i dette.

36-åring erkjenner delvis straffskyld

Nordmannen (36) som i går kveld ble pågrepet og siktet for besittelse og forsøk på smugling av 250 kilo hasj fra Danmark, erkjenner delvis straffskyld.

Det kom fra under fengslingsmøtet Retten i Hjørring mandag ettermiddag, skriver Nordjyske.dk.

Nordmannen erkjenner kun å ha vært i besittelse av 45 kilo hasj, og ikke 250 kilo som han er siktet for.

Skutt under politiaksjon i Ålbæk

Søndag kveld ble to nordmenn på henholdsvis 36 år og 27 år pågrepet og arrestert i havnen i Ålbæk på østkysten av Nord-Jylland. En 49 år gammel arendalitt ble skutt og drept av polititjenestemenn under en skuddveksling i havnen.

Mennene var i ferd med å flykte fra Danmark med et parti på 250 kilo hasj da de ble overrasket av politiet. De to mennene hoppet om bord i båten til 49-åringen, mens hasjpartiet ble liggende igjen på land. Dette ble senere beslaglagt.

27-åringen og 36-åringen er siktet for for å ha vært i besittelse av 250 kilo hasj med henblikk på videresalg. Mennene er ikke siktet for drapsforsøk selv om de var en del av skuddramaet hvor en dansk politispesialist ble skadet. Den såkalte PET-agenten ble truffet med to skudd, men skal ikke være alvorlig skadet.

Erkjenner kun 45 kilo

36-åringen ble mandag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling ved Retten i Hjørring. Mannen erkjente delvis straffskyld, men hevdet han kun hadde vært i besittelse av 45 kilo hasj, melder Nordjyske.dk.

Ifølge avisen Ekstrabladet.dk skal de 45 kiloene dreie seg om stoffmengden som 36-åringen brakte til Ålbæk havn i bil.

27-åringen ble ikke framstilt i retten ved personlig oppmøte fordi han ligger på sykehus etter å ha blitt skutt to ganger i lysken av dansk politi. Derfor er det ennå uklart om han erkjenner skyld etter siktelsen.

Rettsmøtet gikk for lukkede dører.

Nordmennene er siktet etter dansk straffelovgivning paragraf 191. Paragrafen omhandler besittelse av narkotika med sikte på videresalg og har en strafferamme på inntil 10 års fengsel. Dersom det dreier seg om en betydelig mengde stoff eller at narkotikaen er svært farlig, kan straffeutmålingen ende på inntil 16 års fengsel.