VENNESLA: Moonlight er en institusjon i Vennesla, men nå kan tiden på Måneglytt ved Heptekjerr være historie.

Moonlight har siden oppstarten leid lokaler av Scantrade-gründeren Tor Gustav Drivenes, men rådmann Svein Skisland anbefaler nå at leiekontrakten ikke fornyes etter september neste år. Den nye svømmehallen, som kan stå ferdig mot slutten av 2014, ses på som det best egnede stedet for å drive ungdomsklubben videre.

— Dette er et initiativ som kom fra Moonlight selv, og jeg ser bare positive sider ved det. Vi utnytter det nye bygget på en bedre måte, vi sparer leieutgifter og vi skaper en bedre arena for Moonlights arbeid, sier Skisland.

Han presiserer at planen først skal behandles politisk, og at detaljene ikke er på plass. Men tiltaket er tenkt å få innpass i det store svømmehall/ungdomsskole-prosjektet til nesten 100 millioner kroner.

Sparer 800.000 kroner

POPULÆRT: Moonlight er et godt kjent og viktig tilbud i Vennesla. Aktivitetene er mangfoldige, som her ved en gladiatorkamp. Foto: Torstein _en

Å tilrettelegge lokalene for Moonlight vil koste noe ekstra, men samtidig spare kommunen for 800.000 kroner i årlige leie— og andre utgifter. Skisland mener det vil være en betydelig økonomisk gevinst ved å flytte.Tilbudet på Moonlight er en viktig del av kulturtilbudet til barn og unge i Vennesla, og spesielt viktig i arbeidet mot rus og ungdomskriminalitet. Ungdomsklubben samler mellom 300–500 barn hver uke.

Vennesla ungdomsskole leier også lokalene på Måneglytt. Dersom Moonlight flyttes vil også skolen si opp sin leiekontrakt.

Det er rektor Eivind Tellefsen glad for.

— Dersom dette blir en realitet vil man få samlet ungdomsarbeidet i Vennesla på et sted, og det er positivt, sier han.

- Moderne uttrykk

Dersom innstillingen vedtas av politikerne, i første runde i levekårsutvalget på torsdag, vil nye Moonlight bestå av nye kontorer, et sosialt rom med ulike nivåer, scene bar/ kantine, dansegulv og sofamiljøer. Lokalene skal ifølge administrasjonen ha et ungdommelig utrykk, og være pent og moderne.

I kjelleren er det planer om et lokale på 200 kvadratmeter. Her vurderes det et øvingsrom for band med tilhørende lydstudio.