I helgen ble det med stor sikkerhet observert en ny ulv i Danmark i Harald Hede, syd for Herning i Midtjylland, skriver Berlingske.

Dermed er det den andre ulven som blir registrert i Danmark på kort tid, etter at det på slutten av 2012 ble funnet en død hanulv i Nationalpark Thy.

Vil ikke forsvinne

— Vi kommer til å se flere. Det vil bli et tilbakevenende fenomen de kommende årene, sier seniorforsker Thomas Secher Jensen ved Naturhistorisk Museum i Aarhus til avisen.

Etter 200 års fravær er ulven tilbake i den danske naturen, og ifølge forskeren vil de ikke forsvinne med det første.

— Før eller siden kommer vi formentlig til at se et par, der yngler.

Det er usikkert hvor mange ulver det er plass til i Danmark. Men rovdyrekspert Peter Sunde ved universitetet i Aarhus, har tidligere uttalt til avisen at det er plass til rundt 100 dyr i Jylland.

Trolig ulveangrep

I området ved Harild Hede hvor ulven ble observert, har en bonde mistet åtte sauer etter angrep av et stort rovdyr. Det var ikke et pent syn som møtte bonden mandag formiddag.

— Skaderne på fårene er som at se et hønsehus, etter at en mink har vært på besøk i en blodrus, forteller Sven Joensen fra Herning til Berlingske.

I innhengningen befant det seg rundt 330 får, men etter besøket av det bonden antar var en ulv var to får drept. I tillegg måtte bonden avlive seks av i alt 14 angrepne dyr på stedet.

Sven Joensen er vant til at revene er interessert i fårene hans, men påpeker at dette angrepet er annerledes. Han får støtte av en annen sauebonde fra Holstebro.

— Min kollega er av svensk opprinnelse, og han vet hvordan et ulveangrep ser ut. Han sier at det er helt normalt at mange dyr i flokken blir angrepet. Det er et typisk tegn på at det er ulv, forklarer Sven Joensen til avisen.