KRISTIANSAND: — Vi har filmet sammenhengende i to og et halvt år i Dyreparken. Først bestilte TV 2 16 episoder, så 16 til og deretter enda en sesong, sier daglig leder Kjetil Johnsen i Novemberfilm.

Førstkommende fredag vises siste episode av den nåværende sesongen, men TV 2 har alt bestilt en ny runde med de populære dyrepasserne.

Funnet av lille Linus som druknet i vollgraven er blant tingene seerne vil få se til høsten.

Johansen sier at dette trolig er en av de lengste dokumentarseriene som er filmet i ett og samme miljø i Norge.— Hver eneste episode forteller vi minst tre historier, når denne sesongen er ferdig har vi fortalt minst 150 historier. Vi føler likevel at det er mange historier igjen, og har alt fylt opp åtte nye episoder, forteller Johnsen.

Fødsel og død

Funnet av lille Linus som druknet i vollgraven er blant tingene seerne vil få se til høsten.

En annen trist hendelse som ble filmet var da Julius skulle bli far, men den lille sjimpansen døde under fødselen. Dette er hendelsen som har gjort størst inntrykk på Johnsen de siste årene.

— Det var en gripende opplevelse, som gjorde sterkt inntrykk på dyrepasserne. Det har også vært mange hyggelige opplevelser, og det er vanskelig å velge mellom dem, men det er en klassiker når dyrepasser Tore mister kontrollen over grisene i Barnas Afrika, mener den daglige lederen.

Roser dyrepasserne

Mellom 30 og 40 mennesker har vært involvert i produksjonen gjennom årene, og til daglig har Novemberfilm et team på ti i Dyreparken. Skjer det store ting når de ikke er der er dyrepasserne selv flinke til å filme det.

— Da en ape rømte filmet dyrepasserne det selv. De filmer også fødsler og er habile fotografer alle mann, fortsetter Johsen.

Novemberfilm får full tilgang på alt som filmes, og roser samarbeidet med Dyreparken.

— Vi har noen diskusjoner og de korrigerer når vi slurver med fakta. Ellers er de medgjørlige.