LOEN: Den kampen er tapt, men bare foreløpig, mener Kåre Gunnar Fløystad (Sp) fra Aust-Agder.

Det skapte voldsom brudulje blant politikere fra Sørlandet da statssekretær i Samferdselsdepartementet og Sp-politiker fra Rogaland, Geir Pollestad, ønsket satsing på sovevogntilbudet i stedet for økt antall togavganger mellom Stavanger og Oslo på dagtid.

— Det viser seg at forslaget om flere avganger bare var et løst forslag fra NSB overfor Jernbaneverket, som ikke fikk gjennomslag. Det var heller ingen storsatsing, ettersom det bare var en omprioritering innenfor budsjett, sier Fløystad.

Kan ikke endres

Sammen med delegater fra fylkeslagene i Rogaland, Vest-Agder og Telemark har han hatt møte med statssekretær Geir Pollestad, under Senterpartiets landsmøte i Loen i helga. Her ble det klart at det ikke går an å endre avgjørelsen om å beholde sovevognene, og erstatte det med to-timers tilbudet.

— I stedet skal fylkeslagene Rogaland, Telemark og de to Agder-fylkene sammen med representanter fra Ap og SV jobbe for å få til en slags Ole Brum-løsning, altså å få til to-timers avganger i tillegg til sovevognstilbudet, sier Fløystad.

Statsbudsjettet

Da må politikerne gjøre en jobb inn mot statsbudsjettet, for å øke rammene. Problemet er at de ikke vet hvor mye det vil koste siden NSB ikke har lagt fram noen tall på det ennå, opplyser Fløystad.

Men det skal NSB utfordres på, og når tallene ligger på bordet, begynner jobben til politikerne.

Fløystad var for øvrig fornøyd med landsmøteutbyttet ellers. Ikke minst fordi det var Aust-Agder-delegasjonen som i samarbeid med Senterungdommen til slutt fikk flertall for å vedta folkeavstemming om EØS-avtalen.

Fornøyd

Gro Anita Mykjåland gleder seg både til valgkamp og arbeidet i sentralstyret. Foto: Torbjørn Witzøe

Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland var også fornøyd med å bli valgt inn i partiets sentralstyre. — Du går inn i en valgkamp med et parti under sperregrensen, hva synes du om det?

— Vi skal brette opp ermene og stå på. Det blir moro med valgkamp, og dette er nytt for meg så jeg vil lære mest mulig, sier hun.

- Hva satser du å vinne flest stemmer på?

— Det er på helse, samferdsel og kommuneøkonomien. Jeg gleder meg spesielt til framleggingen av Nasjonal transportplan fredag. Der tror jeg vi får se en satsing på samferdsel som går utenpå det meste, sier hun.

— Kommer valgkampen til å ta mye av ordførertida?

— Nei, noe blir det, men jeg er heltidspolitiker, og da må jeg prioritere innenfor det. Jeg sa under intervjuet med valgkomiteen at min førsteprioritet er å være ordfører, deretter vervet i sentralstyret, så dette skal gå fint.