SIRDAL: Det var et noe uvanlig syn som møtte lensmannen i Sirdal i 04-tiden natt til mandag. En kvinne i slutten av 50-årene gikk rundt i Tonstads mørke gater og dro på en tungt lastet trillebår.

Trillebåra hadde hun stjålet. Deretter hadde hun puttet oppi litt av hvert tilhørende bedrifter og personer på Tonstad.

Ifølge Sirdølen hadde hun trolig hatt seg en runde på to kilometer.

Ble oppringt av nabo

— Det er en slik hendelse som kan skje i de indre bygder, kommenterer lensmann Egil Netland ved Sirdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Han ble oppringt av en nabo som så kvinnen langs veien. Sammen dro de etter henne for å sjekke hva hun holdt på med.

— Hun hadde hatt seg en nattlig runde på Tonstad, og tatt med seg ting og tang som hun ville ha med seg hjem. Det er nok ikke snakk om innbrudd, men heller tyveri. Hun har stjålet ting som har stått rundt omkring ved hus, sier lensmannen.

Bruskasse

I trillebåra fant han en blomsterpotte, noen slitne joggesko, en mc-hjelm, en krakk, to metallykter og «et par andre småting». I tillegg var den lastet med en bruskasse full av Mozell-flasker på 1,5 liter.

— Trillebåra var så tungt lastet at hun trolig ikke hadde klart å dra den opp dit hun skulle, sier Netland.

Blomsterpotten tilhørte Sira-Kvina kraftselskap, hvor den stod plassert utenfor hovedinngangen inntil kvinnen fattet interesse for den. Lensmannen vet ikke hvem de andre gjenstandene tilhører, men regner med at eierne henvender seg i løpet av dagen.

— Vi kjørte kvinnen hjem, og tok med gjenstandene til lensmannskontoret, sier Netland.