FISKEGRYTA: Det var bestemors fiskegryte som tok fyr i rekkehuset i Trollkleiva på Søm onsdag ettermiddag. Familien kom seg ut mens brannen spredte seg i en skremmende fart. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Sammen med bestemor Asha, søsteren Sheima (14) og broren Jubeir (9) kom Aalaa og en venninne seg uskadet ut da brannen spredte seg i et rasende tempo.

— Vi satt i stua og så på tv da jeg kjente at det luktet svidd, forteller Aalaa.

— Vi lette etter brannslukningsapparat og tepper for å slukke brannen. Men brannen ble større og større. Vi fikk panikk og løp ut. Det var så nifst, forteller Aalaa Ali.

— Jeg skalv i beina, forteller lillebror Jubeir som i detalj kunne fortelle politiet om alt som skjedde. Selv hadde han besøk av en kamerat da brannen brøt ut. Heldigvis kom faren til kameraten akkurat på riktig tidspunkt.

Skremmende

— Det var virkelig skummelt hvor raskt brannen spredte seg. Jeg er bare glad alle kom ut, forteller Alf Erik Svela, som kom for å hente sønnen sin og plutselig ble stående midt i den dramatiske opptakten til fiskemiddagen.

FISKEGRYTA: Det var bestemors fiskegryte som tok fyr i rekkehuset i Trollkleiva på Søm onsdag ettermiddag. Familien kom seg ut mens brannen spredte seg i en skremmende fart. Foto: Kjartan Bjelland

— Det brant i ei gryte på kjøkkenet, og så tok det fyr i ventilasjonshetta over. De visste ikke hvor brannslukningsapparatet var, så vi lette etter tepper. Da vi hadde lett rundt og til slutt funnet noen tepper, slengt det over gryta og slukket brannen, så hadde det tatt fyr i skapet over. Og så brant det gjennom, forteller Svela som hadde ringt etter en nabo med brannslukningsapparat.- Men brannen tiltok noe veldig. Vi måtte få alle ut, og rakk aldri å bruke apparatet. Og teppet hjalp ikke mye opp over skapet, forteller han.

Fortvilet

Far i huset, Mahamed Ali var ikke hjemme da brannen brøt ut, men sto sammen med barna mens brannvesenet avsluttet slukningsarbeidet og regnet øste ned.

Han får opplyst fra politiførstebetjent Øyvind Hægeland at de må ta inn på hotell i natt. Så begynner arbeidet med å skaffe et nytt sted å bo i morgen.

— Jeg hadde tenkt på å forsikre det vi hadde, men hadde ikke fått gjort det, forteller han til Fædrelandsvennen.

br-1.png Foto: Jan Oddvar Eide

Yngstedattera Aalaa Ali skjelver i kulda. Hun rakk ikke få med seg mer tøy enn det hun sto i.— Også hadde vi akkurat satt brownies i stekeovnen. Men jeg tror den er svidd nå, sier hun betenkt.

Operasjonsleder Vidar Otto Neset beskriver onsdag kveld situasjonen slik:

— Det er brannskader på kjøkken, ellers mye røykskader i resten av huset. Huset er foreløpig ubeboelig. Politiet i Randesund vil etterforske brannen videre.