Bilen havnet langt nedefor veien, og var vanskelig å oppdage for passerende biler. Foto: Ernest Bowarva
Bilen landet på taket rett ved vannkanten. Det kan ha tatt opp til to timer før ulykken ble oppdaget. Foto: Ernest Boswarva

BIRKENES: – Trafikkulykken skal ha skjedd på riksvei 41 i området rundt Søre Herefoss, opplyser 110-sentralen i Arendal til fvn.no.

– Meldingen går på at bilen skal ha kjørt utfor veien og havnet på isen, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Funnet utenfor kjøretøyet

Bilføreren som ifølge politiet skal ha vært alene i bilen, ble fløyet til Sørlandet sykehus Arendal med luftambulanse. Han ble funnet, ved bevissthet, utenfor kjøretøyet, opplyser politiet.

Ut i fra situasjonen på stedet ser det ut til at bilen har truffet kanten på autovernet og landet på taket noen meter fra riksveien.

Ble ikke oppdaget

– Det er ikke godt å vite hvor lenge bilen lå på isen før den ble oppdaget. Jeg har fått antydet et par timer, sier operasjonsleder Solås til fvn.no.

At det tok tid før ulykken ble kjent, forklarer Solås med at det er vanskelig å se over veiskulderen på stedet. En måtte ha en stor bil for å kunne se ut dit ulykkesbilen lå på taket.

Ikke alvorlig skadet

Det er uvisst hva som forårsaket utforkjørselen.

— Vi mangler detaljkunnskapene. De får vi eventuelt når vi kan avhøre sjåføren, sier påtroppet operasjonsleder Jon Kvitne til fvn.no sent lørdag ettermiddag.

Kirurgisk avdeling ved sykehuset i Arendal opplyser at mannen har det bra etter forholdene.

— Tilstanden er stabil. Han har ikke fått noen alvorlige skader, forteller assistentlege Tormod Lund ved Kirurgisk avdeling.