ARENDAL: Over kan du se nye E 18 mellom Tvedestrand og Arendal.

I 2010 begynte Statens vegvesen arbeidet med å planlegge ny firefelts E 18 mellom Tvedestrand og Arendal. I 2018 kan den være ferdig bygget.

Nå har veivesenet lagt ut sitt forslag på høring i seks uker, der alle kan se hvordan veien skal bygges. Her har veivesenet også laget animasjoner som viser hvordan strekningen ser ut fra både luften og landeveien.

Tre alternativer

Veivesenet har laget tre alternative konsekvensutredninger for ny firefelts E 18 mellom Tvedestrand og Arendal. Strekningen er på cirka 23 kilometer.

  • Det første alternativet (rød linje) ligger nærmest dagens E 18. * Det andre alternativet (grønn linje) ligger midt i planområdet.

  • Det tredje alternativet (lilla linje) ligger nærmest kysten.

Veivesenet har anbefalt en løsning som innebærer rød linje ut fra Tveite til Grenstøl, lilla fra Grenstøl til Molandsvann/Sagene, og grønn linje derfra til Harebakken

kart.jpg

Veien er planlagt som en firefelt vei, som er cirka 20 meter bred, og med fartsgrense på 100 kilometer i timen. Inngrepet vil totalt få en bredde 35-50 meter.

I dag kjører det mellom 7500 og 13.000 biler på denne strekningen i døgnet. I 2040 regner veivesenet med at antallet vil ha økt til mellom 11.700 og 15.300 biler i døgnet.