VENNESLA: Godtfredsen starter i ny jobb som avdelingsleder 1. august, og har i første omgang ett års permisjon fra ungdomsskolen. Etter den tid må han bestemme seg om han vil gjøre overgangen permanent.

— Jeg har jobbet ved denne skolen i 18 år, og søker nye utfordringer og muligheter. Jeg gleder meg til å ta fatt på helt nye oppgaver, på en skole som er litt annerledes, sier han til Fædrelandsvennen.

Han innrømmer samtidig at det føles spesielt å forlate Vennesla og arbeidsplassen.

— Det er mye jeg vil savne, men alt har sin tid, og jeg ser lyst på å starte et nytt sted.

Kommunen utlyste den nå ledige stillingen fredag, og kommunalsjef Kristin E. Robstad sier det er for tidlig å si noe om interessen for rektorjobben.

— Søknadsfristen er på tre uker, og erfaringen tilsier at hovedvekten av søkerne melder seg rett før fristen går ut. Men etter fristen ønsker vi en rask prosess med å få på plass en ny rektor, sier hun.

Robstad roser Godtfredsen for sin 18 år lange tjeneste i bygda.

— At folk søker nye utfordringer er helt naturlig, men Leif Rune har vært en kjempeflott rektor og gjort en god jobb her, sier hun.

SMI-skolen (sosiale og medisinske institusjoner) er tilknyttet Sørlandet sykehus og Vest-Agder fylkeskommune, og ligger på Egsjordet ved Psykiatrisk poliklinikk. Skolen er hovedsakelig for innlagte pasienter, eller andre som av medisinske grunner trenger et eget skoletilbud.