SIRDAL: Det melder operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt klokken 09. 15 søndag morgen. Kvinnen er funnet ved Blåfjellenden turisthytte.

Kvinnen(27) fra Rogaland ble meldt savnet etter at hun lørdag ikke møtte opp på Sandvatn turisthytte som avtalt. Lørdag kveld og natt til søndag søkte mannskaper fra Øvre Sirdal leitegruppe etter kvinnen med hunder.

Hadde gått tillbake

Hun skal ha vært fjellvant, og skulle gå alene fra Blåfjell til Sandvatn der hun hun skulle treffe venninner. Ifølge lensmann Egil Netland i Sirdal var det mannskaper fra et Sea King-helikopter som fant henne søndag.

— Sea Kingen kom seg i lufta og landet ved Blåfjell for å sjekke om hun kunne være der. Det var hun. Vi vet ikke hvorfor hun har gått tilbake, men det får vi svar på i løpet av formiddagen. Formen hennes var helt topp, sier Netland til Fædrelandsvennen.

Surt vær

Sea King-helikopteret var også tidlgere koblet inn søket, men måtte snu på grunn av dårlig sikt. Sirdal-lensmannen ledet aksjonen fra base i Hunnedalen, og hadde kalt inn flere letemannskaper, blant annet fra Røde Kors og Roverspeiderne, for å trappe opp søket søndag

Håpet var at kvinnen hadde søkt ly på ei hytte.

— Hun er relativt fjellvant og skal ha hatt med seg kart og kompass. Det var kaldt og surt i natt med regn, så vi håper hun har kommet seg inn på ei hytte, sa Netland til Fædrelandsvennen.

Været i området natt til søndag var meldt til cirka fem grader og regn. Det skulle blåse lett bris, fem m/s fra nordvest.

Siste observasjon av kvinnen var på Langevatn-hytta klokken tolv lørdag. Området ligger i Vest-Agder fylke, ikke så langt fra grensen til Rogaland.