KRISTIANSAND: Fædrelandsvennen kjenner til at det opptil flere kvelder har blitt observert folk, spesielt unge, som bader i Aquaramas utebasseng etter stengetid. Stort sett etter midnatt i helgene. Folk klatrer over gjerdet og nyter et nattbad — uten badetøy eller inngangsbillett. Nå er også et av tilfellene dokumentert ved bilde.

- Skal ikke forekomme

— Dette skal selvfølgelig ikke forekomme, men vi har sikret med høye nok gjerder og bygget alt i henhold til forskriftene. Loven sier halvannen meter og våre gjerder er to meter høye. Hvis man virkelig vil komme seg inn så klarer man det, og da gjør man det på eget ansvar. Men folk burde skjønne selv at de ikke skal bryte seg inn på andres private eiendom, sier administrerende direktør for Aquarama, Unni Mesel.

- Hvorfor er det ikke blitt gjort noe, hvis dere har visst at dette har forekommet?

— Vi anser ikke dette som noe stort problem, og har allerede gjennomført de tiltakene som er nødvendige. Det har heller ikke blitt registrert noe hærverk eller andre ødeleggelser ved bassenget. Dette har vært en flott sommer med mye folk i området. Det kan like gjerne skje noe med dem som bader på Bystranda.

UTEBASSENG: Aquaramas utebasseng ble åpnet 10. juni og er et populært sted for de badeglade. Nå også etter stengetid. Bildet er tatt innenfor åpningstidene. Foto: Kristin Ellefsen

— Men det er vel uheldig for dere om noe skulle skjedd med dem som bader i bassenget deres, for eksempel som følge av promille?

— Det er selvsagt svært uheldig om noe skulle skjedd. Men vi har fulgt forskriftene.

Vil nå sette opp lyskastere

Hun sier at de nå vil vurdere hvor stort problem dette er og dermed sette i gang nødvendige tiltak for å forhindre det. Det er blant annet per i dag ikke noe "adgang forbudt"-skilt ved bassenget. Dette er noe ledelsen vil vurdere å sette opp.

— Vi vil nå se gjennom overvåkningsteipen og finne ut om hvor ofte dette har skjedd. Et "adgang forbudt"-skilt er et av tiltakene vi nå vil vurdere. Vi vil også sette opp lyskastere som vil skrus på når folk beveger seg i området. Men vi kan ikke forhindre dette hundre prosent. Da må vi bygge bassenget inn, og dermed er det ikke lenger et utebasseng, sier hun.

Aquaramas administrerende direktør understreker likevel at badelandet allerede har gjort det som er nødvendig, og dermed har sitt på det tørre.