TVILLINGSJELER?: Likhetene mellom Isak og Johan er svært mange. Etter å ha blitt født på likt, med en vegg mellom seg, skal de etter hvert vokse opp i hver sin kommune.

Vekt: 3420 gram. Lengde 51 cm. Målene var helt vanlig for én nyfødt, men på to? Som attpåtil er født av førstegangsfødende, helt på likt fredag klokken 8.57? Jordmødrene Karen Eidet og Jenny Solhaug hadde tatt imot hvert sitt guttebarn kort i forveien. Nå måtte vekt og høyde dobbeltsjekkes.

— Vi trodde kanskje noen tall var blandet. Men babyene var målt og veid av to forskjellige barnepleiere, sier Eidet til Fædrelandsvennen.

TVILLINGSJELER?: Likhetene mellom Isak og Johan er svært mange. Etter å ha blitt født på likt, med en vegg mellom seg, skal de etter hvert vokse opp i hver sin kommune.

Jordmoren, med 20 års erfaring fra sykehuset, er fortsatt forbløffet.

Født på likt

Vi går litt tilbake i tid. Parene Anette Rosseland (23) og Fredrik Fredriksen (23) fra Songdalen og Eivind (29) og Ingvild Langenes Bue (30) fra Kristiansand ankom sykehuset grytidlig på morgenen i går. De kjente ikke hverandre fra før. Nå fikk de naborom, etter hvert som fødslene nærmet seg. I timene som fulgte hadde parene mer enn nok med å tenke på seg selv.

— Det tok ikke lang tid. Men det var tøft, sier Ingvild Langenes Bue.

Det var jordmoren som litt etter fødselen informerte henne og ektemannen om sammentreffet med paret på andre siden av veggen: lik vekt, lik lengde, og samme fødselstidspunkt.

— Helt vilt! Det var på minuttet, sier kristiansanderen.

Møtte hverandre

Fredag kveld møtte "tvillingene" Isak og Johan hverandre for første gang i sykehuskorridoren. Mens samboer Anette hvilte ut inne på rommet, viste Fredrik Fredriksen fra Nodeland frem sin nyfødte sønn. En bitteliten hånd griper ham om fingeren.

— Det ble en overraskelse for ganske mange, dette her. Og for oss er det den største gaven i livet, sier han med et smil.

— De må jo nesten bli kamerater nå, mener nybakt mormor til Isak, Anne Rivenes, bak svigersønnen.

Men om sammentreffene fortsetter, er uvisst. Snart skal Johan hjem til Lund i Kristiansand, Isak til Nodeland i Songdalen.

— De møtes kanskje i fotballen. Det blir jo Greipstad mot Start, sier Johans far Eivind Langenes Bue muntert.

- Likt på grammet

På fødeavdelingen på sykehuset vakte sammentreffet kanskje vel så mye oppsikt som hos de nybakte foreldrene.

— Det var helt unikt, det som skjedde. "Oi", sa jeg og kollegaen min da vi så at tidspunktet for fødslene var det samme. Så sjekket vi protokollen, på høyde og lengde. Da kom et nytt "oi". Det var likt på grammet, og bare en halv centimeters forskjell på hodemålet, opplyser jordmor Karen Eidet.

Hun forsikrer for ordens skyld at alt som skjedde i morgentimene i går var helt, helt tilfeldig.

— Nei, vi jordmødre klarer ikke samkjøre to fødsler sånn som dét, sier Eidet lattermildt.