KRISTIANSAND: En sølvgrå Toyota Avensis har kjørt på feil side av midtrabatten og kommet over i motgående felt, der den har truffet en Volvo i fronten, bekrefter politiets innsatsleder Eyvind Formo.

— To biler har kollidert front i front. Den ene har kommet fra byen og kommet over i motgående kjørefelt, sier Formo til Fædrelandsvennen. Ingen av bilene var kjørbare etter ulykken.

uimg-2.jpg Foto: Vegard Nekstad

Politiet fikk melding om kollisjonen ved påkjøringen til den nye tofelts-veien på Vesterbrua klokken 21.44.I Toyotaen var det to voksne og tre barn i bilen. En skadet voksen person er kjørt til sykehus med ambulanse. De tre barna skal ha forlatt åstedet kort tid etter ulykken. De ble senere kjørt til lege for sjekk. Sjåføren har fått førerkortet beslaglagt, får Fædrelandsvennen bekreftet.

— Totalt er seks personer involvert. To er per nå gått til akutten og en til legevakta, sier Formo.

I Volvoen som kjørte inn mot byen, var det kun fører. Sjåføren ble kjørt til legevakt for kontroll.

Personene som ble kjørt med ambulanse til sykehus var oppegående før de ble lagt på båre og kjørt bort med ambulanse. Tilstanden er ukjent, men operasjonsleder Per Kristian Klausen opplyser søndag morgen at det ikke var snakk om alvorlige skader.

uimg-1.jpg Foto: Vegard Nekstad
20131130_215413_resized.jpg Foto: Vegard Nekstad

Volvoen har store skader i fronten. Sjåføren av Toyotaen, som kom over på feil side av midtrabatten, blir nå fotgjenger.— Slik det er nå, så er det besluttet at førerkortet til han som er kommet over i feil kjørefelt skal beslaglegges, opplyser Formo. Det er jourhavende politijurist som har besluttet dette.

E 39 stengt

E 39 ble stengt i retning i øst. Operasjonsleder Per Kristian Klausen opplyser at veien var ryddet og fri for ferdsel klokka 22.48 lørdag kveld.

Trafikken ut fra byen retning Vågsbygd går som normalt. Ulykken er den første alvorlige hendelsen etter at det nye feltet inn mot byen ble åpnet.