VEST-AGDER: Mannen er i tingretten dømt til ni måneders fengsel, der tre måneder er betinget.

Mannen i 60-årene har erkjent straffskyld for å ha oppbevart 2277 bildefiler og 138 filmfiler som viste barn som ble utsatt for seksuelle overgrep og barn i seksuelle positurer. Bildene ble funnet på hans PC, harddisk og en minnepenn. Politiets eksperter har anslått at halvparten av barna var under ti år.

Vest-egden har også erkjent straffskyld for å ha sendt tre pornografiske filmer med barn til en annen person via Skype.

Ifølge dommen ble mannen tatt på fersken i mars 2012 hjemme hos seg selv. Politiets beslag viste de store mengdene av overgrepsfilmer og bilder.

Kontaktet mindreårige

Mannen er i tillegg dømt for fire tilfeller der han onanerte foran barn under 16 år via web-kamera. I ytterligere ett tilfelle utga han seg for å være en gutt på 19 år og kom med seksuelt krenkende spørsmål til et barn under 16 år.

Mannen i 60-årene har erkjent å ha gjort handlingene, men hevder han ikke visste at han hadde kontaktet mindreårige, og har derfor ikke erkjent straffskyld for dette.

Tatt på fersken

Da han kontaktet mindreårige jentene via chattesiden MSN, brukte han flere alias for å skjule sin identitet. I tillegg brukte han naboens trådløse nettverk, og har forklart at dette var for ikke å bli tatt.

Retten tror ikke på mannens forklaring om at han ikke viste hvor gamle barna var da han chattet med dem.

Flere av jentene hadde publisert bilder av seg selv på nettet, og retten mener de viser klart deres unge alder.

I tillegg mener retten at de seksuelt krenkende spørsmålene han stilte til en av jentene via MSN var av en slik art at han burde ha visst at hun var under 16 år. Han fortsatte også kontakten da han ble klar over alderen hennes.

Jentene ble redde

Mannens handlinger foran web-kamera kom overraskende på jentene som brøt kontakten i løpet av kort tid.

Foreldrene til jentene har forklart at de i ettertid var redde for at den dømte skulle oppsøke dem. Over lengre tid var de urolige og redde for å være alene. Det ble derfor satt i gang trygghetstiltak gjennom samtaler med skole og politi.

Den enstemmige dommen er i tråd med aktors påstand. Mannen har fått stafferabatt i form av tre måneders betinget fengsel på grunn av for lang saksbehandlingstid.

Dommeren og hans to meddommer skriver at saken ble liggende fra oktober 2012 til det ble tatt ut tiltale i mars 2013.