— Vi gjør det for å få solgt, sier Carl Erik Michalsen, som er en av eierne av den særegne og flotte eiendommen som rommer flere hus, sandstrand og egen dypvannskai.

— Det er opprinnelig et familiested, men nå er det mange eiere og vanskelig å få brukt det. Det er jo svært synd at et sted som dette skal bli stående ubrukt.

Så langt har det ikke vært mulig å finne kjøpere til den vakre eiendommen Kubbervik i Sunnhordland. Nå settes prisen ned fra opprinnelig 15 til 9 millioner kroner. Foto: Herland Eiendom

Eiendommen ble lagt ut for salg i et lukket marked i 2011. Året etter kom den på Finn.no. Prisantydningen var opprinnelig 15 millioner kroner, men er blitt satt ned en gang tidligere. Nå lokkes det altså med rabatt i millionklassen.

Eiendommen har seks bygninger, 16 soverom og 20 senger. Det ene huset, Storanaustet, har kapasitet til pådekning for totalt 50 personer.

— Sesongen for sjøhytter er nå, og vi ønsker å unngå å bli sittende med stedet i enda et år, sier Carl Erik Michalsen.

En prisklasse for de få

Ifølge megler Stein Herland er 9 millioner kroner det prisleiet han selv har vurdert som riktig, etter at han overtok megleroppdraget.

— Det er en utrolig flott eiendom, som vil være drømmestedet til svært mange. Men det er selvsagt et begrenset antall som har mulighet til å kjøpe en fritidseiendom i denne prisklassen, sier han.

Det skal nå være flere interessenter på banen, og Herland er ikke redd for at han ikke skal finne en kjøper til slutt.

— Men på eiendommer som dette må vi regne med at det kan ta litt tid, sier han.

Høye forventninger

Det lite som tyder på at det er full fyr i markedet for dyre sjøeiendommer. Ifølge Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret er det vanlig at eierne av sjeldne og fine sjøeiendommer har for høye forventninger til pris, og at det tar lang tid å selge dem.

— For det første er det langt færre som har råd til slike eiendommer. Det er ikke like lett å få lån lenger, og de som har masse penger har gjerne landsted ved sjøen allerede, sier Øye.

- Stabilt sideleie

Sjøhyttene møter dessuten stor konkurranse fra ferieboliger i utlandet. Samtidig som eiendomsprisene i Spania har falt, har har det vært en kraftig vekst i tallet på nordmenn som kjøper feriebolig i utlandet. Bare i fjor kjøpte 6000 nordmenn eiendom i utlandet - det er en dobling fra 2011. — I avisreportasjer om hyttemarkedet ser jeg at meglerne sier at det er sen vår som gjør at markedet for sjøhytter ikke har tatt av ennå. Jeg kaller det stabilt sideleie. Jeg blir overrasket dersom det blir særlig sving på dette markedet med det første, sier han.