KRISTIANSAND: Malerarbeidet på Bystranda Aveny borettslag var så dårlig at fasaden måtte males om på 150 leiligheter. Nå har Kristiansand tingrett dømt entreprenørgiganten Veidekke Agder til å betale til sammen 1,2 millioner kroner i utbedringskostnader og andre utgifter for borettslaget.

— Vi er svært tilfreds med at retten har gitt oss medhold på alle våre anføringer. Dommen er tydelig og ikke til å misforstå, sier Kjetil Børufsen, styreleder i Bystranda Aveny borettslag til Fædrelandsvennen.

- Mangelfullt

Om arbeidet til Veidekke Agder skriver dommer Tonje Skjeie:

"Retten mener malingsarbeidet som entreprenøren utførte var mangelfullt og nødvendiggjorde en ny overmaling som utbedringstiltak".

Borettslaget med 350 beboere krevde opprinnelig 2,3 millioner kroner av entreprenøren. Veidekke Agder avviste anklagene, og hevdet borettslaget måtte påregne omfattende vedlikehold på en værhard plass.

Avventer å anke

Retten kom til at Bystranda Aveny borettslag skal ha 1,1 millioner kroner i utbedringskostnader, 87.000 kroner til dekning av tekniske undersøkelser og 29.000 kroner til advokatutgifter. I tillegg kommer forsinkelsesrenter fra mai 2012 på halve beløpet til utbedring.

Administrerende direktør i Veidekke Agder, Are Westby, kunne tirsdag ikke svare på om dommen vil bli anket.

— Vi gjennomgår dommen med vår advokat og må vurdere eventuelle videre tiltak, vi ønsker derfor ikke på dette tidspunkt å kommentere saken, skriver han i en sms til Fædrelandsvennen.