KRISTIANSAND: I perioden 2008 til 2010 tjente den nå 44 år gamle mannen til sammen 2.064.505 kroner som han ikke oppga til beskatning. I overkant av halvannen millioner kroner av den svarte inntekten stammet fra gevinst av boligsalg, mens det resterende var utleieinntekter. Totalt unndro han i løpet av tre år 785.000 kroner i skatt.

Førte ikke regnskap

Han leverte ikke inn næringsoppgave til Skatt Sør, og førte ikke regnskaper for virksomheten. Kristiansand tingrett fant det straffeskjerpende at lovbruddene skjedde over en lang periode, og at det dreide seg om store beløp. På den andre side ble det sett på som formildende at han avga en uforbeholden tilståelse. Han har også tilbakebetalt all skatten.

Åtte måneder

Retten har dømt mannen til åtte måneders fengsel. Halvparten betinget. På grunn av domfeltes økonomiske situasjon ble det ikke idømt noen bot. Dersom 44-åringen skulle ha sluppet å betale skatt av utleieinntektene, måtte han selv ha bodd i mer enn halvparten av boligarealet som ble utleid, og ved salg selv ha bodd i boligen i minst ett av de to siste årene før salget fant sted.