Emilia Johansen og Vilde Lea Skretting i stokkekamp. Leder Benth Eik passer på. Foto: Hans E. H. Jacobsen

KVINESDAL: Vi måtte sette strek ved 850 påmeldte til planetene, sier Nathalie Edvardsen, barnebarn til Aril Edvardsen som grunnla Troens Bevis verdensevangelisering.

Planetene er fellesbetegnelsen for barne— og ungdomsleirene: Miniplaneten for barn mellom 2 og 4 år, Barneplaneten 5-9 år, Kidzplanet 10-12 år og YouthPlanet 13-18 år.

Aftenbladetfulgte stamme 1, Chaughta med navn fra Burma, etter fellessamlingen med sang og festlig teaterforestilling for Miniplaten og Barneplaneten i den store møtehallen.

— Hva er gøyest i Sarons Dal?

— Bading, roper jentene i Chaughta.

Ikke bannskap

— Har dere lov til å banne og erte de andre så mye som dere vil, provoserer vi .

— Nei. Dette er et sted der vi lærer om Gud og skal være snille mot hverandre, svarer Hedda Sofie Espegard kontant.

Akkurat det forhindret ikke vennskapelig stokkekamp på neste post, da med overdimensjonerte og luftfylte boksehansker. Bare moro, altså, før nye aktiviteter og deretter gjenforening med foresatte klokken 14.30 hver dag.

Et lite stykke unna stilte leder Arild Gismervik fra Tysvær fjeset sitt som blink for svampkasting.

— Det var heldigvis ikke så sterk såpe, smilte han etter å ha blitt bombardert.

De fleste barna overnatter i telt, campingvogner, på misjonsskolen eller Utsikten. Noen blir også skysset til og fra, så som Vilde Lea Skretting fra Sandnes som denne uken bor hos besteforeldrene i Øksendal Sirdal.

— Det blir lang kjøretur hver vei?

— Bestefar kjører på litt under en time. Han bytter med bestemor som kjører saktere, smiler Vilde.

Benth Eik er stammeleder sammen med kona Ingunn.

– Vi har fire barn. Alle har vært med på planetene. Men i år jobber den eldste, forteller de.

Benth minner sine egne guttedager i Sarons Dal.

Kveldsmøtene

– Da var badig i elva omtrent eneste organiserte aktivitet, minnes han. Badeanlegget som senere ble bygd får vann fra samme kilde, men er i tillegg godt oppvarmet.

Natalie Edvardsen sier campingplassen er smekkfull og at det er godt besøk særlig på kveldsmøtene. Men like fullt som på stevnene i 1970- og 1980-årene er det slett ikke. Et bibelseminar parallelt med barneaktivitetene samlet snaut 150 sjeler da Aftenbladet var innom..

Sommerstevnet avsluttes søndag kveld med Lise W. Karlsen som hovedtaler. Kvelden før, altså lørdag kveld, spiller det prisbelønte amerikanske kristenrockbandet The Classic Petra.

Aril Edvardsen var kjent for sine internasjonale møtekampanjer som ble kalt «korstog» før også han innså hvor belastet dette begrepet var.

— Pappa (Rune Edvarsen) bruker mer musikk når han har kampanjer i utlandet, forteller Nathalie Edvardsen.

Under åpningen av stevnet lanserte Rune planer om å satse på nye misjonsmarker som Thailand, Laos, Kambodsja og Bhutan. Men det koster. Så langt ligger Troens Bevis Verdensevangelisering nesten to millioner kroner bak årsbudsjettet på 40 millioner.

— I fjor var inntektene 38 millioner. Men vi håper fortsatt å runde 40 millioner i år, sier Nathalie Edvardsen.