SØGNE: — Side – sammen – ut. Side – sammen – inn. De nærmere femti seniordanserne følger bevegelsene til instruktør Anne Lise Schaldemose (70) så godt de kan. Musikken er akkurat passe høy, og bevegelsene er like passende for den blide gjengen på parketten.

Mange bein

— Tempoet her er helt topp. Jeg går på hardkjørtrening to andre ganger i uka, og så er jeg med i turgruppa. Det er viktig å holde seg i form, sier Jarl Jensen under en pause. Og da hadde han glemt å nevne at han også danser hver torsdag på eldresenteret, men det er vanlig dans. Ikke som på Heimklang.

— Her er det for mange bein, somti. Det er så mange mennesker her, sier Jensen, som likevel holdt følge med de rullerende dansepartnerne. Seniordansen på Heimklang i Søgne arrangeres hver uke. Det er for de over 55 år, men den harde kjernen er over 80.

Folksomt: Hver tirsdag samles rundt femti mennesker i alderen 55+ til dans på Heimklang. Musikken kommer på klokka 10.00. Foto: Siri Hardeland

Nytt liv

— Det holder helsa god. Mange sier de har fått et nytt liv av å danse, sier Anne Lise Schaldemose. Det var hun som startet opp i Søgne for snart 11 år siden. Og nå kommer de fra fjern og nær. Men damene er i klart overtall.

— Hvis du kan komme med en oppfordring, så må du spørre om mennene i Søgne er dovne. Nå må de komme å danse, sier Jarl Jensen til Nærts utsendte. Og den oppfordringen er herved gitt.

— Dette er en veldig fin måte å bevege seg på. Før jeg begynte her hadde jeg vært gjennom tre hofteoperasjoner. Seniordansen har hjulpet meg tilbake og holder meg i gang, sier 76 år gamle Berit Jernæs Lohne.

Sosialt

Midt i den tre og en halv timer lange økta, er det fram med kaffe og niste. For det sosiale er minst like viktig som det fysiske.

— Her blir man tatt på, smilt til, pratet med, sier Anne Lise Schaldemose.

— Det er en god måte å være sammen på. Vi tar hverandre i hendene, ser hverandre i øynene. Så smiler vi om vi får det til. Det er noe vi klarer sammen, sier Berit Jernæs Lohne.

Se video fra dansen øverst i saken!