KRISTIANSAND: Natt til mandag brøt tyvene seg inn i kahytten og stjal alt verktøyet hans. Fra nabobåten forsvant GPS-antennen som var montert på dekk.

— Det er vel tiende gang jeg er utsatt for innbrudd, sier Lomeland til Fædrelandsvennen.

Han anslår at verktøyet og skadene beløper seg til rundt 20.000 kroner.

— Dette blir nok dekket av forsikringen. Det er likevel forferdelig kjedelig at man ikke kan ha tingene sine i fred, sier Lomeland.

- Vaktholdet en vits

Han er svært kritisk til vaktholdet, som han betaler rundt 1400 kroner i sesongen for.

— Vaktholdet er en vits. Securitas er innom en liten tur for å sjekke inn, men gjør ikke noe særlig mer enn det. Tidligere ble folk spurt om å legitimere seg, men det skjer aldri nå. Når jeg holder på her på kveldstid forventer jeg at noen ber meg om legitimasjon, sier Lomeland, som selv er innom og ser etter båten en gang om dagen.

— Jeg og en kamerat kunne gjort en bedre jobb, sier 39-åringen fra Kongsgård.

Lomeland sier han har snakket med mange andre i båthavna som deler hans oppfatning.

— Jeg synes det er rart at det ikke er satt opp noe videokamera, slik det er mange andre steder. Mitt inntrykk er at denne båthavna ligger ganske brakk, sier han.

Espen Lomeland mener vaktholdet i Narviga båthavn er en vits. Foto: Erlend Olsbu

Samme natt som innbruddet i Lomelands båt ble en rib stjålet i den samme båthavna. Tidligere i vår ble minst åtte båter utsatt for hærverk.— Da var det trolig pøbelstreker. Innbruddet i min båt virket mer profesjonelt, siden de konsentrerte seg om verktøyet, sier Lomeland.

Kunne ikke uttale seg

Det er Kristiansand Eiendom som har ansvaret for den kommunale båthavna i Narviga. Fædrelandsvennen fikk mandag kveld ikke kontakt med eiendomsforvalter Per-Christian Nygård, som har ansvaret for småbåthavnene i kommunen.

Securitas kunne heller ikke svare på kritikken mandag kveld.

— Da må dere kontakte de på kontoret i morgen. Jeg har ikke lov til å uttale meg til pressen, sier mannen som hadde ansvaret for Securitas-vaktholdet i Kristiansand mandag kveld.

Vedkommende, som ikke ønsket å oppgi sitt navn til Fædrelandsvennen, kunne heller ikke si noe om det generelle vaktholdet i Narviga.