MØTEPLASSEN: Slik ser Asplan Viak for seg den nye møteplassen ved broa skal bli seende ut. Og altså ha samme farge som rogna.
MØTEPLASSEN: Slik ser Asplan Viak for seg den nye møteplassen ved broa skal bli seende ut. Og altså ha samme farge som rogna.

MANDAL: Fem millioner kroner vil dette koste. Rådmannen ber om at prosjektet innarbeides i økonomiplanen for 2014-2017.

ARKITEKT: Arkitekt Espen Evensen Reinfjord fra Asplan Viak presenterte planene for møteplassen.

Bystyrerepresentantene får møteplassen-planene presentert nå. Hva mener de om dette? Følge med! H va synes du? Si din mening på facebook.com/fvnmandal — eller under denne artikkelen.

Høyres Sven Seljom var blant de første som tok ordet. Han mente dette er blitt en møteplass som ikke er integrert i broa, slik tanken var først. Han mener at møteplassen blir adskilt fra broa, og noe helt annet enn bystyret har bestilt.

Saken i bystyret handler først og fremst om økonomien rundt møteplassen, ikke utseende. Aps Inga Fjeldsgaard sa at hun vil gå for innstillingen for å få dette finansiert.— Men jeg er skuffet over at vi ikke har fått de små rogneggene vi først var forestilt, sa hun.

Ingen skam å snu

Ingvild Thorsvik (V) mente det ikke er en skam å snu.

— Dette handler om mye penger, og vi bør kunne vente med å lage denne møteplassen, sa hun.

Hun fikk mye støtte av Per Bratteberg (Frp).

— Vi må finne en løsning som er billigere enn dette. Vi bør bruke billigere dekke enn det er lagt opp til her, sa han og foreslo tredekke.

SINT: Frps Paul Storholt var sint over hvordan møteplassen ved broa skal bli seende ut. - Søppel, kaller han det.

Paul Storholt (Frp) mente regnestykket er at dette tilsammen vil koste åtte millioner kroner.— Alvorlig talt, folkens. Vi leser at vi har så dårlig økonomi. Hvor er inndekningen? sa han oppgitt.

Han kalte denne en "fordømrande" møteplass.

Overfor Fædrelandsvennen går han enda lengere.— Dette er oransje søppel ved siden av denne såkalte rogna. Mandal blir ledd av!

Også sint på broa

Alf G. Møll (FrP) blandet inn sine tanker om broa og skjørtene som nå settes under. - Det hadde vi jo ikke bestilt, sa han. Da ble han klubbet ned av ordføreren som minnet om at slike ytringer ikke har noe med saken om møteplassen å gjøre.

— Jeg er i mot prosjektet. Heldigvis er vi ikke bundet kontraktmessig til å lage en møteplass til en slik pris, sa Kirsten H. Leschbrandt (H).

SVs Morten Ekeland sa også tvert nei til møteplassen. - Hvor skal pengene hentes fra? Skolene? Eldreomsorgen? Vi stemmer nei, sa han.

Ingen penger nå

Kommunalsjef Arne Wilhelmsen minnet bystyret om at rådmannen ikke har foreslått å bevilge penger nå, men se om det er mulig å få til i neste økonomiperiode.

Overfor Fædrelandsvennen sier Wilhelmsen at kostandene på prosjektet er at møteplassen slik den nå er har kostet tre millioner kroner. Så vil organgedelen koste en million kroner, mens å ordne området mot Bryggegata vil koste ytterligere en million kroner.

Per Bratteberg (Frp) foreslo å legge et trykkimpregnert dekke på møteplassen framfor det orange, noe han fikk ni stemmer for. Det endte med at bystyret gikk for innstillingen, nemlig at rådmannen skal vurdere økonomien i dette senere.