SONGDALEN: Mandag ettermiddag ble en kvinne kjørt til sykehuset med ambulanse etter at hun bråbremset for å unngå kollisjon med en bil som kom ut fra Bukksteinsdalen 12 der Bjørn Tore Dolmseth bor.

FRYKTER ULYKKER: Bjørn Tore Dolmseth som bor i Bukksteinsdalen 12 har lenge fryktet ulykker der gang- og sykkelstien passerer huset.

Kvinnen slo kollbøtte over sykkelstyret og gikk rett i asfalten, ifølge øyenvitnet Frank Solås, som kom syklende etter kvinnen. Gang— og sykkelstien som kvinnen syklet på, er også bilvei for åtte boliger. Ulykkesstedet er like før avkjørselen til Mjåvann industriområde, som kommer etter en cirka én kilometer lang utforbakke.- Det er lett å sykle fort nedover denne bakken. Men hvor fort har de lov til å sykle her? spør Dolmseth.

Farlig plass

Politiet ville mandag kveld ikke gi noen skyld i uhellet med syklisten, men beskriver åstedet slik:

SYKKELVELT: En kvinne ble mandag ettermiddag skadet da hun bråbremset for en bil som kjørte ut fra Bukksteinsdalen 12. Kvinnen ble kjørt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Dette er en farlig plass der syklistene kan få god fart, sier politiets innsatsleder Joakim Jaabæk, som selv er en hyppig bruker av denne gang- og sykkelstien.- Jeg kan ikke her og nå si hvor fort man skal sykle her. Men det er viktig å tenke seg om og tilpasse farten etter forholdene, sier innsatslederen.

Høy fart

— Vi har lenge fryktet ulykker her. Det har vært flere nestenulykker, forteller Dolmseth.

- Hva har årsaken til nestenulykkene vært?

— Det er farten. Når syklistene kjører forbi utkjørselen vår, holder de mellom 50 og 70 km/t. Det er skremmende fort når det er barn som leker her og vi i tillegg har ei bikkje på lån, sier Dolmseth.

Hissige syklister

Han beskriver flere av syklistene som hissige.

— Folk har slått nevene i frontruta på bilen når vi har kjørt ut herfra. Ikke bare på min bil, men også til folk som har vært på besøk her, forteller Dolmseth.

- Hva sier de?

— Nei, de tror åpenbart at dette bare er en gang- og sykkelsti. Men det er skiltet med at det også er kjøring til eiendommene, sier Dolmseth.

Han forteller at flere syklister reagerer på at han rygger ut fra gårdsplassen.

— Noen ganger rygger vi ut herfra, andre ganger kjører vi med fronten først. Uansett, utkjørselen er ikke veldig oversiktlig, sier Dolmseth.

Han mener løsningen med å kombinere gang- og sykkelsti med bilvei er svært lite heldig.

— Det er farlig. Spesielt hvis syklistene kan kjøre så fort de bare vil, sier Dolmseth.