KRISTIANSAND: — Jeg blir så rørt at jeg begynner å grine. Jeg er selvfølgelig veldig glad, sier daglig leder Oddmund Harsvik i Klar Gatemagasin til Fædrelandsvennen.

Da Fædrelandsvennen snakket med Harsvik i 17-tiden onsdag ettermiddag, så utsiktene dystre ut. Lite penger som følge av få annonser og dårlig salg, gjorde at man begynte å telle på knappene for nedlegging. Onsdag kveld fikk han vite via Facebook at Steinar J. Olsen og Stormberg går inn som hovedsponsor for Klar. Dette betyr at man kan planlegge lenger fram i tid.

Sikret ut 2014

— Denne avtalen gjør at vi er sikret nesten ut 2014. Det betyr mye. Samtidig vet vi at det fortsatt trengs mer støtte, sier Harsvik.

Stormberg blir hovedsponsor for Klar, og går inn med 100.000 kroner i år, og 200.000 til neste år. Samarbeidsavtalen skal signeres neste uke.

— Folk reagerer, og det er flott å se. Det viser at det er behov for arbeidet Klar gjør. Til og med Dagrun Eriksen (KrF) ringte meg, og ville engasjere seg, sier Harsvik.

Samtidig forklarer han at det er et stykke igjen før man kan være fornøyd med driften. I dag har magasinet et opplag på 7.000, og da sitter de ofte igjen med 1.000 magasin som ikke blir solgt. I glanstida i 2010 solgte de over 10.000, og gikk med det i overskudd. Nå håper Harsvik at flere vil være med å støtte Klar, slik at de kan nærme seg 10.000 solgte magasin igjen.

Ber om mer støtte

— Jeg håper folk vil støtte oss gjennom støtteannonser. Hvis prisen er for høy, kan vi diskutere den. Uansett hvordan folk vil støtte oss, så sier vi ja takk, sier han.

Før Stormberg spyttet inn penger, manglet Klar 300.000 kroner. Harsvik hadde tidligere i dag møte med selgerne, som var på gråten av den triste beskjeden om at arbeidsplassen deres så ut til å forsvinne. Nå kan de puste lettet ut, for denne gang.

— Vi er nødt til få inn flere folk til å arbeide med magasinet, og da trenger vi bedre økonomi. Altfor mye står og faller på meg, og jeg blir ikke yngre med årene, sier Oddmund Harsvik.

Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å komme i kontakt med Stormberg-gründer Steinar J. Olsen onsdag kveld.