KØ: Det var mange som ønsket å avgi sin forhåndsstemme på Kristiansand folkebibliotek. Foto: Kjetil Nygaard
HEKTISK: Valgfunksjonær Tone B. Andersen instruerte velgerne under forhåndsstemmingen på biblioteket. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: På Kristiansand folkebibliotek var det lang kø av egder som ønsket å påvirke resultatet av årets stortingsvalg like før forhåndsstemmingen stengte. Over 1000 personer stemte i løpet av fredagen,

– Jeg har stått her siden klokka 11. Det har gått i ett, sier valgfunksjonær Tone B. Andersen

Til sammenlikning forhåndsstemte cirka 500 personer hver dag tidligere denne uka.

– Det har vært mye større pågang i dag enn tidligere, bekrefter Andersen mens hun instruerer velgerne om hvordan de skal forhåndsstemme.

Trofast borgerlig velger

Anita Sædberg (43) var en av de som var ute i siste liten.

HEKTISK: Valgfunksjonær Tone B. Andersen instruerte velgerne under forhåndsstemmingen på biblioteket. Foto: Kjetil Nygaard

– Jeg stemmer Høyre i år igjen. Det har jeg gjort ved hvert eneste valg, sier Sædberg.Forhåndsstemmingen stengte bare en snau halvtime etter stemmeseddelen hennes ble sluppet ned i urna.

– Jeg skal sitte i sekretæriatet på Lovisenlund skole på valgdagen. Dermed får jeg ikke muligheten til å stemme selv da, sier kristiansandskvinnen.

Vurderte endring

Hun er medlem av Høyre, og har selv sittet i ulike verv. Likevel har hun vurdert å vrake Høyre ved årets valg.

– Skole, oppvekstvilkår og kultur er det viktigste for meg. Men Høyre er fortsatt partiet jeg er mest enig med, sier hun.

– Det er viktig å følge med og foreta et bevisst valg. Man må ikke bare stemme på samme parti år etter år uten å vite hva slags politikk de fører, sier hun.