OVERLEVDE: Ulven som herjet i Evje og Hornnes, Froland og Bygland overlevde den 15 dager lange skadefellingstillatelsen. Men 25. september starter lisensjakta, og da lever den igjen utrygt. Foto: arkiv

ÅMLI: – Jakta har gått dårlig. Vi har ikke sett spor etter ulven etter at fellingstillatelsen ble gitt, sier Geir Håland Moe.

Han er leder for det interkommunale skadefellingslaget i Aust-Agder. 22. august ble det gitt fellingstillatelse på én ulv i fem kommuner i Aust-Agder etter at flere sauer var funnet drept av rovdyret. Jaktlaget posterte på ulvens trekkruter, men så ikke snurten av rovdyret.

– Vi var bare ute to dager like etter fellingstillatelsen ble gitt. Etter det har vi ikke fått melding om verken observasjoner av ulven eller at den har tatt flere sau, sier Moe.

Ble ikke forlenget

45.000 kroner ble bevilget av Fylkesmannen i Aust-Agder øremerket ulvejakt.

– Det er nok mye igjen der. Uten observasjoner var det ikke vits å gå ut, sier jaktlederen.

Bondelaget i Aust-Agder søkte om å få forlenget jakten på ulven, men det ble avvist av Fylkesmannen i Aust-Agder med begrunnelse at beitesesongen er på hell og sauesankingen godt i gang.

– Potensialet for tap til rovdyr er noe redusert i og med at hovedsankingen starter denne helga, begrunner Fylkesmannen på sine hjemmesider.

Lisensjakt

25. september starter ordinær lisensjakt på ulv. Rovviltnemnda har gitt tillatelse til lisensjakt på én ulv i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud.

– Det starter samtidig med elgjakta. Da er det mange jegere i skogen og det er nok en god mulighet for å få felt ulven da, forteller Moe.

For å delta i lisensjakten må man registrere seg som lisensjeger i Brønnøysundsregisteret.