SØGNE: — Vi valgte å gå utomhus og innhente ekstern hjelp til utformingen av byggene, og er utrolig fornøyde med den fine, moderne arkitekturen, sier salgssjef Arne Vevling Sunde i Hellvik Hus.

Arkitekthjelp

Byggeprosjektet i Konvalldalen, som ligger i området ved Giskedalen, ikke langt fra broa til Åros, og som også er forbundet med Høllen gjennom den nye naturstien dit, består altså av åtte horisontaldelte bygg, med to leiligheter i hver. Arkitektene bak er Lillesandsbaserte Haarklau og Lindeberg AS.

— Hvorfor tegnet dere ikke byggene selv?

— Fordi vi ville ha fram det beste ved området, og det følte vi de gjorde. Vi har flinke folk her, men noen ganger er det positivt med hjelp og innspill utenfra, sier Vevling Sunde.

Han sier tanken bak prosjektet var å kunne tilby leiligheter av en viss størrelse til folk som flytter ut av eneboligen og ikke ønsker hage og vedlikehold. Leilighetene, som er på 100 kvadrat, i prisklassen fra 2,7 millioner til 4,3 for den dyreste, har tre soverom, to bad og gjennomgående lys i en kombinert kjøkken/stue-løsning.

— Området er både sentralt og naturskjønt, samtidig et alternativ til å bo midt i sentrum med forretninger rundt seg, påpeker salgssjefen.

Ikke førstegangskjøpere

Fortsatt gjenstår å selge en av de dyreste leilighetene, som kan by på utsikt over Åroslandet og med en prislapp på nesten 4,4 millioner kroner.

— Så langt har vi solgt både av de billigste og de dyreste, sier Arne Vevling Sunde.

De fleste som har kjøpt, er over middagshøyden, og lekeparken i området vil trolig bli flittigere benyttet av beboernes barnebarn enn av egne barn. Så langt er to av leilighetene flyttet inn i, og de resterende ferdigstilles fortløpende, men etter planen skriver vi sommeren 2013 før siste spiker er satt i samtlige.

På litt lengre sikt er det planlagt ytterligere et prosjekt i Konvalldalen, et leilighetsbygg i noe mindre målestokk enn det eksisterende.