HOLDT PÅ LENGE: I omtrent femten minutter sjekket tyven bilene som stod parkert uten for Stiansens jobb.

ARENDAL: — Det er så surt. Du kan tenke deg hvor glade folk blir når de vinner 110.000 kroner, mens jeg har tapt det samme beløpet i stedet, forteller Jan Erik Stiansen til Fædrelandsvennen.

— Da jeg solgte båten min fredag kveld mottok jeg 110.000 kroner kontant. Siden det var helg kunne jeg ikke sette inn pengene i banken. Jeg valgte å oppbevare dem i bilen siden det var håndtverkere hjemme hos meg i forbindelse med en totalrenovering av huset, sier han videre.

Fanget tyven på video

Stiansen skulle på jobb på RSA Bil på Krøgenes i Arendal lørdag ettermiddag. Han satt fra seg bilen like utenfor, og var sikker på at han hadde låst dørene idet han steg inn i lokalet.

— Da jeg hadde dratt av gårde fra jobben igjen oppdaget jeg plutselig at pengene var borte. Jeg oppsøkte med en gang sjefen min, for å se om kameraene hadde fanget tyven på video.

Og Stiansen fant fort ut hvem den skyldige var. Videoklippet viser en mann som sjekker om bilene i området er ulåst. Idet han prøver å åpne døra på Stiansens bil går døra brått opp.

— Jeg må ha kommet borti en knapp på nøkkelen som gjorde at låsen gikk opp igjen, sukker Stiansen.

Han har ikke formelt anmeldt forholdet enda, men varsler at han kommer til å gjøre det i morgen.

Politiet har undersøkt åstedet

— Melder fortalte at han hadde mistet eller blitt frastjålet omkring 110.000 kroner. Han tok kontakt igjen med politiet søndag. Da hadde han kommet på at pengene var plassert i en bil, forteller operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Børge Steinsland.

Operasjonslederen opplyser at politiet har vært på åstedet søndag kveld for å gjøre undersøkelser.

— Politifolk har vært på arbeidsstedet til fornærmede og sett gjennom videoopptak fra hendelsen. Det er også gjort undersøkelser i tilknytning til den aktuelle bilen, opplyser Steinsland. Ifølge politiet er saken ennå ikke formeldt anmeldt.

Utlover dusør

Til tross for at Stiansen har planer om å anmelde forholdet, er det fortsatt håp for tyven. Stiansen vil nemlig trekke anmeldelsen dersom beløpet returneres gjennom brevsprekken på jobben hans innen tirsdag kveld.

— Jeg håper tyven har vett nok til å levere pengene tilbake. Han er lett å kjenne igjen ved å se på både film og bilder. Det er stor sjanse for at han spores opp. Hvis noen finner ut hvem tyven er, så utlover jeg en dusør til den som hjelper meg med å finne personen, sier Stiansen.