KRISTIANSAND: Det var den 25. november i fjor at 18-åringen, som nettopp hadde fått lappen og var ute og kjørte i sin fars bil, nektet å stoppe for politiet.

18-åringen havnet i politiets søkelys etter at han ble observert i høy hastighet ved Borkedalen i Lillesand.

Nektet å stoppe

Til tross for at politiet gjentatte ganger signaliserte med både blålys, bilhorn og sirene for å få 18-åringen til å stoppe, fortsatte han å kjøre.

I sitt forsøk på å stikke fra politiet kjørte han ifølge retten i uforsvarlig høy fart gjennom tettbebygde strøk, og forbi fartsdumpere, innsnevringer og fotgjengeroverganger.

"Kjøringen representerte en stor fare for han selv, passasjer og andre trafikanter i området" , heter det i dommen.

Ifølge politiet akselererte bilen opp i høyere fart så snart politiet la seg etter 18-åringen, som til slutt ble stanset av en annen patrulje.

Tilstod

18-åringen tilsto da at det var han som hadde kjørt den aktuelle bilen og at bilen tilhørte hans far.

Mannen ga også i retten en uforbeholden tilståelse av å ha unnlatt å stanse for politiet, selv om han hadde sett tegnene som ble gitt for å stanse bilen.

Retten legger til grunn at det er bevist utover enhver rimelig tvil at 18-åringen holdt en hastighet som var uforsvarlig høy utfra fartsgrensen og forholdene ellers på stedet.

Han er i Kristiansand tingrett fradømt lappen i tre måneder, og til å betale saksomkostninger til det offentlige med 2.000 kroner. 18-åringen er også pålagt å avlegge ny førerprøve dersom han ønsker å få førerkortet tilbake.

Dommen var enstemmig.