BRA! Gabrielle Pilipaviciute viser både Bykle-ordfører Jon Rolf Næss ved siden av seg og Fædrelandsvennen at hun setter pris på at de nå skal få en oppdatert Fjellgardane skule. FOTO: JOHS. BJØRKELI
GLEDER SEG: Rektor ved Fjellgardane barneskule på Hovden, Askild Johnsen, viser Jack Garry (fra v.), Tuva Pedersen, Robin Mikkelsen og Marianne Bryne hvordan skolen deres vil bli etter utbyggingen til 15-20 millioner kroner. De gleder seg over å få større plass samt skolegård med mange aktivitetsmuligheter. FOTO: JOHS. BJØRKELI

BYKLE: – Dette er en gladsak. Elevtallet er nesten doblet siden 2000. Fjellgardane skule er et eksempel på at vi har lykkes med å skape trivsel og vekst i Bykle kommune, sier ordfører Jon Rolf Næss. Han er på ingen måte lei seg for at kommunestyret nylig var "tvunget" til å bevilge 15 millioner kroner, pluss moms, til å bygge ut og bygge om barneskolen på Hovden.

I dag er det 50 elever ved skolen, mens det i 2000 var litt over halvparten så mange.

Næss mener det er målrettet satsing på barnehager, skoler, kulturskole, subsidierte kommunale priser og kommunal støtte til næringsutvikling som bærer slike frukter at skolebygningen nå er altfor liten.

Oppgradert uteområde

Fædrelandsvennen møtte begeistrede elever, lærere og ordfører på Fjellgardane skule tidligere denne uken. Alle elevene hadde fått med seg at nå skal de snart slippe å sitte oppå hverandre i fellesrom eller tråkke hverandre ned i gangene.

Da rektor Askild Johnsen viste dem at skolen også får amfi med scene i skolegården, ballbinge, ny volleyballbane med kunstgras, grillhytte, nye benker og bord, lekeutstyr med mer, ble ikke begeistringen mindre.

Vannbåren varme

Selve skolen får et tilbygg på 295 kvadratmeter, mens totalt 660 kvadratmeter skal bygges om. Det betyr at skolen får rom tilpasset enkeltelever, smågrupper og storgrupper. Der vil bli lokaliteter tilpasset elever som trenger spesiell tilrettelegging, bedre arbeidsrom for lærere, oppgraderte toalett— og gangareal og, nytt golvbelegg som skal hindre for høye radonverdier i å trenge inn i værelsene. Dette er delvis løst ved vifter og annen utlufting, sier rektor Johnsen.

Skolen vil også få vannbåren varme fra flisfyringsanlegget ved Hovden Badeland, forteller rektor der han viser tegninger av utbyggingsprosjektet til Fædrelandsvennen og fire elever på lærerrommet.

Utsikt

– Apropos lærerrommet, Johnsen. Hva med en stjernekikkert her, slik at dere kan kikke på reinsdyrene inne i Setesdal Vesthei? Dere må vel ha en landets mest praktfulle utsikter fra dette lærerværelset?

– Ja, herfra kan vi se langt. Og du vet, det er ikke for ingen ting at vi vil ha det nye tilbygget vårt på den andre siden av skolebygningen, sier rektor Askild Johnsen.