SØGNE: — Dette er grovskisser som viser hvordan vi ser for oss utnyttelsen av området. Men går planlegging og regulering slik vi håper, kan vi gå i gang om to år, sier prosjektleder Jack Andersen ved Agderbygg til Fædrelandsvennen.

80 leiligheter

Agderbygg AS har kjøpt tomta på Mones, like ved Tangvall, og vil bygge inntil 80 «plussboliger» for de som er 50 år og oppover. Det melder det lokale nettstedet N247.

Andersen presenterte nylig opplegget for Søgne kommune, og planene er blitt tatt godt imot hos kommuneadministrasjonen.

Ulike behov

Til Fædrelandsvennen sier Jack Andersen at detaljene rundt tjenestenivået ennå ikke er bestemt, men at tilbudet vil variere med beboernes behov.

— Leilighetene skal husbankfinansieres, og prisen vil trolig ligge mellom 1,7 - 3 millioner kroner. Man vil betale for en grunnpakke, og så kunne oppgradere etter hvilke behov for hjelp man har.

Andersen sier at leilighetene vil tilrettelegges for fallalarm og annen hjelpemiddelbasert teknologi, og også kunne virke som supplement til offentlige sykehjemsplasser.

— Vi ser på et OPS-samarbeid om driften av tjenestetilbudet. Dette blir et supplement til hjelpen kommunen tilbyr, og som ikke er tilstrekkelig, sier han.