KRISTIANSAND/GRIMSTAD: Mandag møter nær 3000 nye studenter i universitetsbyene Kristiansand og Grimstad. Disse blir møtt velkommen av faddere. Bare i Kristiansand er det 700 slike. I helga var alle samlet til informasjonsmøte.

— Det er viktig at det ikke bare er fest og fyll i forbindelse med studiestart. Derfor er det i år gjort mye for å ha mer fokus på fag fra starten, det er tross alt derfor studentene går her. Høstsemesteret er nokså kort, sier leder av helsetjenesten i Studentskipnaden i Agder (SiA), Eli Stålesen.

Skolestarten er flyttet én uke fram fra i fjor, arrangementsukene er kuttet ned fra fire til to uker og det er opprettet en ny fadderordning "rolig fadder".

— Rolig fadder skal være et tilbud om en rolig studiestart. Alkohol er ikke forbudt, men denne ordningen er et alternativ til den vanlige fadderordningen, forteller leder av fadderstyret i Kristiansand, Christina Marlén.

Hun vil ikke si at fadderarrangementene i Kristiansand kun består av fest og fyll.

— Er du fadder, er du også en type leder og rollemodell. Nå har vi mer fokus på aktivitet enn festing for å bygge gode relasjoner, sier Eli Stålesen.