GARDERMOEN: Nestleder Dagrun Eriksen, stortingsrepresentantene Hans Fredrik Grøvan og Kjell Ingolf Ropstad, samt fylkeslederne Torhild Bransdal og Ove Gundersen er sørlendingene som nå sitter i KrF-møtet på Gardermoen som kan avgjøre om partiet går inn i regjering.

Ingen av egdene ville før møtet si noe om hva de tror blir utfallet.

— Det er sjelden vi som sitter i nærheten av en prosess, vet så lite, sa Grøvan før han gikk inn i møtet.

Det eneste alle er sikre på, er at det blir en lang kveld.

Landsstyremøtet begynte klokken 15. Deretter skal stortingsgruppe møtes klokken 19. Og så vil konklusjonen bli kjent en gang utpå kvelden.

Men det er ikke sikkert at dagen i dag gir en avklaring. Det har hele tiden vært planen, men både Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide har i løpet av dagen kommet kommentarer som tyder på at de ikke blir helt ferdige i kveld.

Det er også et åpent spørsmål om de to sentrumspartiene vil holde sammen. For samtidig med at KrF møtes på Gardermoen, samles Venstres stortingsgruppe og senere landsstyre i Oslo sentrum. Enkelte tror Venstre kan velge å gå inn i regjeringen, uten følge av KrF. I så fall vil det være en dramatisk spittelse av det politiske sentrum her til lands.

Høyre-leder Erna Solberg har uansett varslet at hun vil snakke med pressen når de andre partiene har avholdt sine gruppemøter i kveld.

Så spørs det hva hun da kan si.