Det bekrefter politiadvokat Ingrid Thorsen overfor Fædrelandsvennen.

— Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en voldtektsak i Lister-region som skal ha skjedd i slutten av februar, og at to menn er fengslet i saken, sier Thorsen til Fædrelandsvennen.

Det var Agder som først meldte som voldtektssaken.

Jenta var på avlastning på en institusjon i den aktuelle kommunen. Hun skal ha blitt voldtatt og misbrukt av to menn på mennenes bobel, skriver avisen.

Full isolasjon

De to mennene er fengslet i fire uker i full isolasjon. Den siste fengslingen skjedde tirsdag denne uken. Av etterforskningshensyn er politiet svært sparsommelige med opplysninger.

— I denne saken vurderer vi at det er bevisforspillelsesfare. Saken er under intensiv etterforskning, forteller politiadvokat Thorsen.

De to mennene er begge 21 år gamle og av utenlandsk opprinnelse. Ifølge Agder er mennene tilknyttet et asylmottak i kommunen.

Rømte hjemmefra

14-åringen skal ha rømt fra institusjonen hvor hun var på avlastning. På rømmen skal hun ha kommet i kontakt med de to mennene som tilbød seg å kjøre jenta hjem. Dette skal hun ha avslått og heller blitt med hjem til mennene.

Etter overgrepene skal jenta ha klart å komme seg ut av boligen til en av mennene. I løpet av morgentimene dagen etter ble hun sett ved en holdeplass. En drosjesjåfør skal ha kjørt jenta til institusjonen hvor hun hører til.

— Jenta tok kontakt med personer og fortalte hva som hadde skjedd. Det var disse som igjen varslet politiet om hendelsen, forteller Thorsen.