— Ja, vi har pratet med noen folk i Stavanger. De har et spennende lag, og jeg forstår at dem ser på muligheter for å kunne spille ute i Europa. Diskusjonen er meget seriøs og vi ser på Stavanger som en fremtidig og potensiell nykommer i vår liga, sier KHLs visepresident Vladimir Sjalaev til hockeynytt.no.

Han vil ikke bekrefte om Stavanger har levert søknad om KHL-medlemskap. Land som Tyskland, Italia og Polen snuser også på den russiskdominerte ishockeyserien.

— Norge har gode sjanser, virkelig. Det er absolutt ikke umulig. Vi ser på norsk hockey som et spennende marked og vet at utviklingen har vært stor de siste årene. Norsk lag i KHL er absolutt noe forbundet deres burde være interesserte i, sier Sjalaev.

— Vi må tørre å utfordre oss selv og kunne se fremover i tid, se annerledes på ting. Å bli med i verdens nest beste liga hadde vært noe virkelig stort. Hvis man ikke tenker den type tanker og ikke setter seg noen store mål i det hele tatt, blir det vanskelig å få til noe. Som sagt, vi må tørre å tenke og ønske seg noe slikt, sier Stavanger-trener Petter Thoresen.

Petter Salsten, sportssjef i Norges Ishockeyforbund, svarer slik på om forbundet vil gi Stavanger tillatelse til å delta i NHL: - Jeg har ikke et sikkert svar å gi, for jeg ble litt usikker om hvordan det fungerer. Men tror ikke det skal være noe problem. Uansett så må forbundet og den norske ligaen dra nytten av å kunne bli med på noe sånt. Det må være gjensidig interesse for flere aktører om vi skal samarbeide med andre ligaer. Men klart vi følger utviklingen og ser ikke negativt på de nye tankene, sier Salsten til hockeynytt.no. (©NTB)