Det sa han også til styret i Sørlandet sykehus onsdag kveld, da han for siste gang presenterte hovedtrekkene i arbeidet med planen.

Ansatterepresentantene i styret reagerer:

— Det er jeg helt uenig med Torgersen i, og det var ufint å si det, sier Geir Noraberg som er ansatterepresentant fra Arendal.

Les også:

Uenig

— Jeg er uenig i at ansatte først og fremst har tenkt geografi og hvor de er ansatt. Alle ansatte i sykehuset vil alltid ha pasientens beste i sentrum, sier Bjørg Synnøve Nikolaisen, ansatterepresentant fra Kristiansand og Norsk sykepleierforbund.

Torgersen har lest 81 høringsuttalelser til Utviklingsplan 2030, som skal stake ut kursen for helsetjenestene på Sørlandet de neste 15 årene.Og innspill fra fagfolk og de ansatte har det vært mange av. Men når argumentene til de ansatte først og fremst synes å være preget av hvor de er ansatt, mener Torgersen det blir vanskelig for ham å vite hvor stor vekt han skal legge på dem.

— Denne uttalelsen fra Torgersen setter de ansatte i miskreditt. Å tro at lokalisering har vært sentralt er feil. De ansatte har uttalt seg med pasienten i sentrum, sier Noraberg.

- Hva synes du om at prosjektlederen sier dette overfor sykehusstyret, Nikolaisen?

— Han forteller om sin opplevelse, og det må han få lov til.

Noen blir såret

- Hvordan tror du ansatte reagerer på dette?

— Jeg tror nok noen blir såret, sier Nikolaisen.

Noraberg mener de ansatte har brukt mye tid på å gi kloke og gode innspill til sykehusplanen.

Torgersen vil ikke utdype eller forklare nærmere hva han mener med uttalelsen, som han også presenterte skriftlig for sykehusstyret.