LINDESNES: Den første meldingen om ulykken kom klokka 10.25 lørdag formiddag. Det ble gjort forsøk på gjenoppliving på stedet, men etter kort tid ble det klart at livet ikke sto til å redde.

— Mannen ble erklært død på stedet. Årsaken til ulykken vet vi ikke noe om foreløpig, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Søndag morgen opplyser politiet at mannen som omkom var en 58 år gammel mann fra Lyngdal.

- Avdødes pårørende er varslet, sier Hyberg til Fædrelandsvennen.

Ingen vitner

Politiførstebetjent Knut Ås opplyste til Fædrelandsvennens reporter på stedet at ingen har sett selve ulykken, som har skjedd rundt to hundre meter øst for rundkjøringen på toppen av Fardalsbakken.

58-åringen omkom etter en ulykke med motorsykkelen som ligger på lasteplanet. I bakgrunnen er nødetatene i gang med å rydde veien etter en annen ulykke, som skjedde noen hundre meter unna dødsulykka. Foto: Jarle R. Martinsen

— De første som kom til stedet så ikke ulykken, men fant mannen liggende på veien. Vi har ingen formening om hva som har skjedd, sier Ås.

Politiet antar at motorsyklisten har kjørt østover og mistet kontrollen like etter rundkjøringen. Ås sier at asfalten på stedet var glatt som følge av regn da ulykken skjedde.

Politiførstebetjent Knut Ås. Foto: Jarle R. Martinsen

— Vi antar at han har fått en sleng da han akselererte etter rundkjøringen, og så kolliderte med midtrekkverket, sier Ås.

Stengte E 39 i to timer

Det var ingen andre kjøretøy involvert i ulykken.

E 39 ble stengt i østgående retning, mens politiet gjennomførte sine åstedsundersøkelser.

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen var også på stedet for å gjøre sine undersøkelser.

Klokka 12.50 meldte vegtrafikksentralen at veien er åpnet.