SE HER: Dette rommet har ikke mange sett. Det er den ikke-innredede kjelleren på flere hundre kvadratmeter under Kulturhuset i Vennesla. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: — Vi må gjøre ferdig Kulturhuset så hele kulturskolen kan få plass. Det har vi råd til, og vi er klare til å bevilge, sa Frps Line S. Vennesland i plan- og økonomiutvalget tirsdag formiddag.

Mens de øvrige partiene bare hadde 600.000 kroner, slik at musikkskolens lærere kan samles i kontorfelleskap i kulturhuset til høsten, ville Frp bevilge de 4,5 millionene som skal til for å innrede hele underetasjen i Kulturhuset.

- Det er ikke hverdagskost at Frp vil bruke millioner på kultur?

— Nei, men Kulturhuset står nå en gang der. Det ble altfor dyrt, men når det først er bygget, kan vi like godt gjøre det helt ferdig. Og kulturskolen brenner vi for, sier Line Vennesland.

Kun lærer-kontorer

De andre partiene var enige i intensjonen, men mener ekstrabevilgning er altfor drastisk nå. Høyre, KrF, Ap og Sp vil heller signalisere vilje, men vurdere bevilgningen i forbindelse med årsbudsjettet til høsten. Dermed blir det kun lærer-kontorer i første omgang.

— Ord og penger er ikke det samme. Nå får vi se hva de andre kommer opp med, sier Line S. Vennesland.

Det vakte oppsikt for ett år siden da det nye Kulturhuset til 86 millioner kroner ikke hadde plass til kulturskolen. I etterkant har politikerne ytret ønske om å få hele bygget ferdig.

Rådmannen mente opprinnelig at innredning av kjelleretasjen ville komme på 1,5 millioner kroner. Nye tall viser at jobben vil komme på 4,5 millioner kroner.

Rådmannen advarer

Både ordfører Torhild Bransdal (KrF) og varaordfører Berit Kittelsen (Ap) hadde sans for viljen til Frp, men sier at store bevilgninger ikke skal tas i en budsjettjustering, men i selve budsjettet. Sps Eivind Drivenes støttet dette, samtidig som han syntes Frps forslag var godt.

Rådmann Svein Skisland advarte også mot å vedta store investeringer utenom budsjett.

Frp ville ta av fjorårets kommunale overskudd på 15 millioner kroner til ombyggingen av Kulturhuset.