BISTAND: Lastebil som veltet på Justneshalvøya ble tirsdag løftet på rett kjøl, ved hjelp av den andre lastebilen sin kran og bistand fra Viking. Foto: Tormod Flem Vegge
VELT: Tirsdag morgen veltet denne lastebilen ved Eidet på Justneshalvøya i Kristiansand. Det var i forbindelse med et materialløft med lastebilens heisekran at bilen veltet. Foto: Tormod Flem Vegge
VELT: Tirsdag morgen veltet denne lastebilen ved Eidet på Justneshalvøya i Kristiansand. Det var i forbindelse med et materialløft med lastebilens heisekran at bilen veltet. Foto: Tormod Flem Vegge
PUTER: Det ble lagt puter under understellet til lastebil, for å dempe "landingen", da bilen ble løftet på plass. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: - Det var så vidt det gikk. Jeg kunne fått et lass med plater over meg, forteller lastebilsjåføren.

— Jeg rakk ikke å tenke, jeg måtte bare løpe, fortsetter han.

Lastebilsjåføren ønsker å være anonym, men forteller om dramatikken da lastebilen hans veltet på Eidet på Justneshalvøya i Kristiansand tirsdag morgen.

Se bildeserie av den veltede lastebilen øverst i artikkelen!

Løftet materialer

Sjåføren var i ferd med å løfte et stort lass med materialer fra lasteplanen over til taket på et boligkompleks som er under bygging, men svingte krana feil. Den ene støttelabben, som ikke var helt ute, taklet ikke vekta, og dermed veltet lastebilen.

— Skrek til lastebilsjåføren

Thomas Ivedal er tømrer ved firmaet Jørgen Dovland. Han forteller at snekkerne som sto på taket av boligkomplekset, skrek til lastebilsjåføren da de så at lastebilen kantet.

— De ropte at han måtte komme seg unna, så dette kunne gått galt, sier Ivedal.

Tirsdag formiddag jobbet mannskap fra Viking, samt en annen lastebil, med å få den kantede lastebilen på rett kjøl.

MATERIALHAUG: Lastebilsjåføren kunne fått denne materialhaugen over seg, da lastebilen hans veltet på Justneshalvøya tirsdag.

— Ingen skader

Bilberger Rune Dyrstad plasserte store luftputer under understellet til doningen, for å få til en kontrollert "landing". Deretter ble bilen løftet på plass.

Ved 11-tiden var lastebilen på rett kjøl, og det så nærmest ut som om den hadde kommet seg fra uhellet uten skader, med unntak av en forvridd støttelabb.

— Alt gikk som planlagt. Det er ingen skader på lastebilen. Når den først veltet, så var dette den beste måten å velte på, smiler bilberger Dyrstad.

Lastebilsjåføren selv er lettet over at hendelsen endte godt tirsdag.

— Om bilen ikke har skader, det vil vise seg. Det kan hende at det har blitt skader i rammeverket, sier han.