ARENDAL: Ifølge tiltalen fra Agder politidistrikt skal arendalitten i 50-årene ha foretatt bilturen i mai. Rett forut for hendelsen mener påtalemakten at mannen har dratt sin gravide kone i håret og dyttet henne mot rekkverket i trappa.

Forholdet fant sted få måneder etter at han angivelig også var voldelig mot sin kone. Mannen er videre tiltalt for å ha utøvd vold mot sin stedatter ved å rise henne på baken, utenpå klærne.

Et annet forhold som er omtalt i tiltalen er en kjøretur samme dagen som kona og barnet skal ha klamret seg fast til taket. Da kjørte arendalitten bil med en to måneder gammel baby på fanget. Barnet var under kjøreturen ikke sikret, mener påtalemakten, og viser til regler for bruk av verneutstyr i bil.

— Allmenne hensyn krever påtale for volden mot konen og stedatteren, skriver politiadvokat Unni Guldberg i tiltalen.

— Mannen tok med seg sin baby og satt seg inn i bilen samtidig som hans kone løp opp bak bilen, klatret opp på støtfangeren og hamret løs på taket av bilen sammen med sin datter. Lettere hysterisk i den tro at han skulle stikke av med babyen. Det er ikke så dramatisk som man kan tro ut ifra tiltalen, påpeker mannens forsvarer, advokat Ole Joakim Devold, overfor Fædrelandsvennen.