AGDER: De siste dagene har flere privatpersoner på Agder fått brev fra advokat Pieters Jacobs, som lover deg 40 prosent av en angivelig arv fra en fjern slektning i Emiratene. Vedkommende skal visstnok ha dødd og etterlatt seg 37 millioner dollars, som bare venter på å bli hentet.

Dr. Joe Miller på sin side lover en andel av 15 millioner pund til den som hjelper han med å få ut pengene som en Mr. Tim Neidi etterlot seg da han omkom i en trafikkulykke i England.

Politioverbetjenten sier det ikke ofte er operasjonssentralen får melding om slike saker, men regner med at lokale politistasjoner får mer meldinger.

— Jeg er ikke kjent med at vi har fått inn mange meldinger om slike brev eller forespørsler den siste tiden, men normalt sett er dette noe felles kriminalenhet Agder får melding om, sier operasjonsleder Storaker.

— Generelt sett er dette brev som har sirkulert ofte, og som er advart om gang på gang. Så jeg forstår ikke at folk lar seg lure, men det har vel litt å si at det lokkes med store pengebeløp, legger overbetjenten til.

Den engelske e-posten lover deg 40 prosent av beløpet, det samme som belgieren.