SIRDAL: – En person observerte en bil som lå i vannet. Vi ble varslet klokken 22.45 og et Sea King-helikopter med dykker ble sendt til stedet. En person ble hentet opp av bilen og tatt under behandling, opplyser operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Flogevatnet ligger ved veien som går fra Suleskard til Brokke i Setesdal. Trailersjåføren hadde mistet kontrollen i en skarp sving, veltet rundt i skråningen ned mot vannet, og blitt liggende på taket i Flogevatnet. En forbipasserende bilist fant mannen. Både Luftambulansen fra Stavanger og Arendal samt et Sea King-helikopter med tre dykkere om bord tok seg opp til åstedet, melder Stavanger Aftenblad.

Etter at mannen ble tatt opp, satte man i gang opplivningsforsøk. Først var planen å fly ham til Bergen, men Haukeland universitetssykehus hadde ikke kapasitet til å ta imot mannen ettersom de hadde en annen drukningsulykke til behandling.

25-åringen ble dermed sendt til Ullevål universitetssykehus med luftambulansen fra Arendal. Natt til fredag opplyste sykehuset at mannen hadde pådratt seg livstruende skader etter å ha blitt nedkjølt i det kalde vannet, og tilstanden hans var kritisk. Like før klokken 5 opplyste sykehuset at mannen døde som følge av skadene.

Ifølge operasjonsleder Jensen havnet bilen i vannet etter en utforkjøring. Traileren var lastet med ti tonn melkepaller og var på vei mot Sirdal, skriver avisen Sirdølen.