Magen er blitt synlig større og håret lengre på de tre ukene hun har vært ute av rampelyset, men smilet satt løst da 450 skolebarn og barnehagebarn ønsket kronprinsparet velkommen til Sigdal.

Besøket ble innledet på hjørnesteinsbedriften Sigdalkjøkken i kommunen med vel 3.500 innbyggere og like mange hytter.

Kronprinsessen hadde valgt en mørk lilla kjole med en kort, glitrende jakke over. Kronprinsen var i dress.

Paret ble ønsket velkommen av fylkesmann Kirsti Kolle Grøndahl og ordfører Knut Tore Eidal. Seksåringen Kim og niåringen Sara overrakte blomster i vakre høstfarger til de kongelige gjestene.

Takket

– Takk for den utrolig fine mottakelse vi har fått, sa kronprins Haakon etter det første møte med befolkningen i Sigdal som var møtt fram i hopetall på bygdas friluftsmuseum.

Kronprinsen var spesielt imponert over at barna hadde lært seg Margrethe Munthes «Sangen om prinsen» som ble laget til kronprins Olav da han kom til Norge i 1905. ”Vi synger for vår prins og er så glad til sinns.

Fordi han er den kjekkeste som fins.”

Åtte indonesiske musikere fra Bali gjorde også inntrykk på kronprinsparet med en spesiell musikalsk velkomst. De åtte er utvekslingsstudenter ved Folkemusikksenteret i Buskerud.

– Det er fint at man legger til rette for flerkulturelle musikkarrangementer og skaper møteplasser for folkemusikktradisjoner fra mange land, sa kronprinsen blant annet i sin tale.

Dropper middagen

Selv om kronprinsesse Mette-Marit tilsynelatende er i god form, har hun likevel valgt å droppe den kommunale middagen på Lampeland i Flesberg tirsdag kveld.

Hun vil heller ikke være til stede ved det tillyste møtet med pressen onsdag ettermiddag. Det overlater hun til sin mann.

Etter lunsj i Sigdal tirsdag, fortsetter ettermiddagens program i Flesberg kommune, der kronprinsparet blant annet skal besøke Lyngdal kirke og Lampeland skole.