FARSUND:

Bygging av ny, og utbedring av eksisterende riksvei 465, inngår i Listerpakken, og skulle opprinnelig ha stått ferdig i 2007. Nå truer en budsjettsprekk på 100 millioner kroner fremdriften av prosjektet og i verste fall også omfanget av veiutbyggingen.

— Ny riksvei 465 er svært viktig for helheten av Listerpakken, og vi forutsetter at den blir realisert så fort som overhodet mulig. Kortere kjøreavstand mellom Farsund og Flekkefjord/Kvinesdal er av stor betydning både for flyplassen, arbeidsmarkedet i regionen og ikke minst sykehustilbudet for våre innbyggere, sier ordfører Margit Brøvig i Farsund.

Gunnar Brøvig ber nå Listerrådet arbeide for at riksvei 465 skal stå ferdig i 2007 i henhold til tidligere planer. Ordføreren i Farsund er overbevist om at Listerrådet stiller seg 100 prosent bak kravet.

LILAS jobber fremdeles for å få en fast og regelmessig flyrute fra flyplassen, men mener det da vil være avgjørende at riksvei 465 bygges ut. En ny riksveiforbindelse vil bidra til at 35.000 innbyggere i Lister-regionen vil ha under 40 minutters kjøretid med bil til flyplassen.

Ordfører i Kvinesdal og fungerende leder i Listerrådet, Odd Omland, minner om at både fylkesting og Storting var enige om at hele Listerpakken skulle ses under ett. Han mener utviklingen av hele regionen står og faller med om riksvei 465 fullføres etter den opprinnelige tidsplanen.

torbjorn.witzoe@fvn.no