KRISTIANSAND: Den 414 fot lange (127 meter) og sju dekk høye flytende luksusyachten MV Octopus er i Kristiansand for å bunkre og for å teste ut en del utstyr. Skipet har nemlig norsk management. For et par år siden var den verdens største privateide yacht. I dag er den nede på femteplass, ifølge Finansavisen.

Ifølge vakthavende i Kristiansand havnevesen skal skipet utføre en del tester i Byfjorden. Søndag befant skipet seg i området mellom Flekkerøy og Grønningen. Luksusyachten ble bygget av det tyske verftet Lurssen i Kiel i 2003 og kostet rundt to milliarder kroner.

Skipet er utstyrt med en egen liten ubåt for ekskursjoner blant korallrev, samt to helikopterdekk. Det musikkelskende Microsoft-gründeren har også eget musikkstudio om bord.

Det høres kanskje drøyt ut å bruke to milliarder kroner på en fritidsbåt. Men Paul G. Allen, som grunnla Microsoft i 1975 sammen med sin mer kjente kompanjong Bill Gates, har mer enn penger nok. Han står nemlig oppført som verdens sjuende rikeste mann i Forbes Magazine's liste over verdens kakser. Formuen hans er beregnet til utrolige 21 milliarder dollar, mer enn 120 milliarder kroner. Over 30 av disse milliardene ligger i hans aksjeportefølje i Microsoft Corp. Vi kan legge til at Allen så sent som fjor eide to andre yachter på mer enn 60 meters lengde.