I fjor høst bestemte ErgoGroup for å fusjonere inn alle sine døtre. Nå er fusjonen en realitet. Minst 37 ansatte mister jobben, skriver Computerworld.

ErgoGroup samordner funksjoner og lokasjoner etter innfusjoneringen av datterselskapene ErgoEphorma, ErgoIntegration og ErgoSolutions. Sentral administrasjon og økonomi samles i Oslo og avdelingskontorer samlokaliseres i flere byer.

På Sørlandet betyr samordningen at ErgoGroups avdelingskontor blir lokalisert i Arendal. Tidligere hovedkontor til ErgoEphorma i Kristiansand avvikles fordi de administrative funksjonene legges til ErgoGroups hovedkontor i Oslo, samt at fagmiljøer samles i Arendal. 30 ansatte i Kristiansand er i dag varslet om overtallighet, mens 13 ansatte vil følge med til Arendal, skriver Ergo i en pressemelding.

På grunn av samordning av fagkompetanse er i tillegg syv ansatte i Tromsø i dag varslet om at kontoret til forretningsområdet Administrative løsninger vil bli avviklet i løpet av 2. halvår.

ErgoGroup vil fortsatt være til stede i Kristiansand og Tromsø med regional it-service.

— Samordningen er en konsekvens av stordriftsfordeler knyttet til fusjon av fire selskaper, samt effektiviseringskrav i kundeavtaler. Målet er å utvikle ErgoGroup videre som en betydelig og kostnadseffektiv leverandør av it-tjenester. Dessverre får dette bemanningsmessige konsekvenser. Vi ønsker å behandle dem som blir berørt på en fleksibel og ryddig måte, sier Terje Mjøs, administrende direktør i ErgoGroup, i følge pressemeldingen.